Nieuws
5 juli 2018

Roze lintje voor borstkankerzorg St. Antonius Ziekenhuis

Roze lintje voor borstkankerzorg 2018

Roze lintje voor borstkankerzorg

De borstkankerzorg in het St. Antonius Ziekenhuis is weer beloond met het roze lintje. Deze onderscheiding wordt ieder jaar door Borstkankervereniging Nederland (BVN) uitgereikt. BVN kent de lintjes toe aan ziekenhuizen die patiëntgerichte borstkankerzorg hoog in het vaandel hebben staan.

Borstkankervereniging Nederland kent het roze lintje elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan criteria die BVN aan borstkankerzorg stelt. Deze normen zijn vastgesteld op basis van wat patiënten zien als optimale zorg. Jaarlijks worden deze criteria aangescherpt om zo te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en om ziekenhuizen nog meer te stimuleren patiëntgerichte zorg te leveren.

Borstkankerzorg

Het St. Antonius Kankercentrum is zeer ervaren in het stellen van de diagnose borstkanker en het uitvoeren van behandelingen en operaties. Ons ziekenhuis ontvangt elk jaar bijna 4.000 vrouwen met een verdenking van borstkanker en verricht gemiddeld 400 operaties per jaar. De in borstkanker gespecialiseerde behandelteams in het St. Antonius Kankercentrum lopen voorop met de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur.

De borstkankerzorg van het St. Antonius voldoet ook dit jaar aan de normen van BVN en mag daarom ook in 2018 het lintje ‘dragen’. De roze onderscheiding is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen.

Borstkankerzorg in Utrecht, Nieuwegein en Woerden

In het St. Antonius Ziekenhuis is één team gezamenlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van borstkankerzorg op al onze locaties. Onze patiënten ontvangen op alle St. Antonius locaties dezelfde kwaliteit van zorg. Toch is locatie Woerden dit jaar niet in aanmerking gekomen voor het roze lintje. De verklaring hiervan ligt in het feit dat we in 2017 onze borstkankeroperaties verplaatst hebben van locatie Woerden naar locatie Utrecht. Borstkankerpatiënten komen dus nog wel voor een polibezoek in Woerden, maar operaties vinden plaats in Utrecht. Hierdoor zijn er in Woerden minder patiëntervaringen verzameld die nodig zijn om in aanmerking te komen voor het lintje. We verwachten dat locatie Woerden volgend jaar het roze lintje wel weer ontvangt als poliklinische locatie.