27 augustus 2020

Samen de zorg verbeteren

Ouders gezocht voor de ouderraad

Ben je zwanger? Net vader of moeder geworden? Hoe verliep de zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna? Ben je tevreden over de zorg van de verloskundigen, het ziekenhuis, de kraamzorg en de jeugdgezondheidszorg? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en willen met jouw inbreng de zorg verbeteren.

Bij Geboortezorg werken we volgens het principe van Family Centered Care. Een van de kernwaarden van gezinsgerichte zorg is samenwerken. Deze samenwerking met jullie als ouders sluit daarbij heel goed aan.

Ouders gezocht voor de ouderraad

De ouderraad is een betrokken team van ongeveer 6 ouders in dezelfde fase. De leden zijn meestal 1 tot 2 jaar lid. Jaarlijks heeft de ouderraad 2-4 keer overleg met vertegen-woordigers van verloskundigenpraktijken, het St. Antonius Ziekenhuis, kraamzorg en de jeugdgezondheidszorg. Deze organisaties uit de regio Utrecht, Woerden, Nieuwegein werken samen in het VSV Uniek (verloskundig samenwerkingsverband). Je deelt ervaringen en denkt actief mee over de geboortezorg. Je wordt ook op de hoogte gehouden van veranderingen en oplossingen die plaatsvinden in de geboortezorg.

Jouw mening telt!

Ben jij een ‘jonge’ ouder en wil je meedenken met verloskundigen en andere professionals om de geboortezorg te vernieuwen en te verbeteren? Dan horen wij graag jouw mening!

Meer weten of aanmelden?

Ben jij geïnteresseerd in of heb je vragen over een plek in de ouderraad?
Neem dan contact op via ouderraaduniek@gmail.com
Leden van de ouderraad krijgen een kleine vergoeding voor hun werkzaamheden.