Nieuws
2 mei 2017

St. Antonius in mei én juni elke werkdag op tv

SEH-verpleegkundige Simone praat met een jongen en ziujn moeder op de SEH

Ons ziekenhuis is vanaf 3 mei te zien in een nieuwe reeks van de televisieserie Trauma Centrum; het tv-programma dat op werkdagen vanaf 20.00 uur wordt uitgezonden op SBS6. In het programma vertolken zorgverleners en patiënten samen de hoofdrol. Trauma Centrum volgt de artsen en verpleegkundigen van het St. Antonius in hun dagelijkse werk en laat zien wat hen beweegt en wat hen raakt. De serie speelt zich volledig af in het St. Antonius Ziekenhuis. Hiervoor zijn zowel in Utrecht als in Nieuwegein opnames gemaakt.

Door mee te doen aan dit programma willen we een transparant beeld geven van de dagelijkse zorg in ons ziekenhuis. Om dat goed over het voetlicht te brengen, is niet alleen op de Spoedeisende Hulp gefilmd. Ook de zogenoemde hoog gespecialiseerde zorg komt in beeld. Het St. Antonius is onder meer een belangrijk centrum voor hart- en vaatziekten, longziekten en kanker, ook voor veel patiënten van buiten de eigen regio.

Veertien medewerkers, artsen en verpleegkundigen, van ons ziekenhuis hebben een hoofdrol in de serie. Wilt u weten wie dat zijn of wilt u meer weten over Trauma Centrum in het St. Antonius Ziekenhuis? Op onze pagina over Trauma Centrum vindt u meer informatie.

Privacy

De opnames voor het programma gingen begin april van start en duren nog tot medio mei. Bij het filmen staat de privacy van de patiënten, hun naasten en zorgverleners voorop. Voordat de camera draait, krijgen patiënten en zorgverleners altijd de vraag of ze mee willen werken aan Trauma Centrum. Alle patiënten en zorgverleners die in de nieuwe tv-reeks voorbij komen, hebben toegestemd met de opnamen en het uitzenden ervan.

Elke werkdag 20.00 uur

De serie afleveringen van Trauma Centrum die in het St. Antonius is opgenomen, is vanaf 3 mei elke werkdag op tv, om 20.00 uur op SBS6 en loopt tot en met eind juni. In totaal zullen er zo’n 40 afleveringen over de belevenissen in ons ziekenhuis worden uitgezonden.