1 maart 2022

St. Antonius Nieuwegein minder goed bereikbaar door werkzaamheden

Vanwege de bouw van een nieuw tramstation in het centrum van Nieuwegein krijgen patiënten en bezoekers van het St. Antonius Ziekenhuis de komende maanden te maken met omleidingen. Hierdoor is de locatie in Nieuwegein minder goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar veroer. Het kan zijn dat de reistijd toeneemt. Houd hier rekening mee als u onze locatie bezoekt.

Vanwege de werkzaamheden op de Zuidstedeweg is de Koekoekslaan tot 4 april afgesloten voor wegverkeer. Dit is de weg naar het ziekenhuis (ingang SEH) vanaf de Zuidstedeweg. Patiënten/bezoekers en medewerkers worden omgeleid via bewegwijzering. Ambulances hebben wel toegang. Daarnaast rijden er de komende maanden geen trams in Nieuwegein en dus ook niet naar het ziekenhuis. Hiervoor worden vervangende bussen ingezet.

Omleidingen auto

Door de werkzaamheden aan het nieuwe tramstation in het centrum van Nieuwegein, zijn de komende maand diverse rijbanen van de Zuidstedeweg afgesloten. De Zuidstedeweg blijft in beide richtingen wel open, maar onder andere de afslag richting de Koekoekslaan is dicht, zie ook onderstaande kaart. Hierdoor kan de reistijd naar ons ziekenhuis toenemen. Houd hier rekening mee als u onze locatie bezoekt.

• Komend vanaf de A2 en A.C. Verhoefweg is de Koekoekslaan (naar rechts) niet toegankelijk, behalve voor ambulances. Automobilisten worden via de hellingbaan naar beneden naar de parkeergarage of om het ziekenhuis heen naar de SEH geleid.
  • Komend vanaf de Plettenburgerbaan (Houten) en Nieuwegein Zuid worden automobilisten via City omgeleid naar het ziekenhuis. Ook vanaf deze kant hebben de ambulances wel toegang tot de Koekoekslaan.

Vervangend busvervoer

Vanwege de werkzaamheden rijden trams tot eind juni helemaal niet in Nieuwegein en IJsselstein en dus ook niet naar het St. Antonius Ziekenhuis. Vervoerder U-Ov zet vervangend busvervoer in, zowel vanuit Utrecht als IJsselstein naar het Stadshuis van Nieuwegein. Vanaf deze halte vertrekt van 7.45 uur tot 17.15 uur elk kwartier een pendelbus naar het ziekenhuis. Buiten bovenstaande tijden en in het weekend moet deze bus minimaal een uur tevoren aangevraagd worden via 030 765 12 42. De meest actuele informatie en de bustijden zijn te vinden op de website van U-OV.