Nieuws
14 maart 2017

St. Antonius presenteert nieuwe website

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft een nieuwe website. De bezoekers, ruim anderhalf miljoen per jaar, krijgen voortaan een site te zien die op alle fronten beter ‘meebeweegt’. Daarnaast  is de site geoptimaliseerd voor mobiel gebruik op alle soorten schermen, inclusief het direct kunnen bellen van telefoonnummers.

Belangrijke adviesrol voor patiënten

Bij de bouw van de nieuwe site speelden patiënten een belangrijke rol. De Cliëntenraad van het ziekenhuis, het vaste St. Antonius Patiëntenpanel (5000 leden) en een speciaal voor dit doel in het leven geroepen focusgroep van patiënten hielpen actief mee bij de ontwikkeling van de nieuwe site. Inhoud, vorm, technische mogelijkheden, sfeer: bij elke stap woog de mening van de patiënten mee.

Na een oproepje via Facebook meldden zich ook tientallen personen aan als model voor de websitefoto’s. We bedanken iedereen die met zoveel enthousiasme en deskundigheid meehielp om een site te maken waarop we trots kunnen én mogen zijn! 

Profielschets medisch specialisten

Omdat veel patiënten aangeven dat ze graag willen weten aan welke dokter of andere behandelaar ze zichzelf of hun naaste toevertrouwen, toont de nieuwe site inmiddels de meeste medisch specialisten compleet met voornaam, foto en een korte profielschets. Soortgelijke portretjes van andere zorgmedewerkers, zoals paramedici en verpleegkundig specialisten, volgen nog.  

Veelgezochte onderwerpen gemakkelijk vindbaar

Een vernieuwde structuur met minder tussenstappen en logischere samenhang brengt de websitebezoeker sneller bij de gezochte informatie. Ook nieuw is het ‘naar voren halen’ op de website van de onderwerpen waar veel op wordt gezocht. Denk aan informatie over onderzoek en behandeling, maar ook praktische gegevens over het maken van een afspraak, parkeren, bezoektijden en eventuele wachttijd voor een afspraak of ingreep. Relevante onderwerpen zijn daarbij logisch met elkaar verbonden.

Dat de nieuwe site nu na een jaar van voorbereiding ‘in de lucht is’, betekent niet dat de klus is geklaard. De komende maanden worden er nog voortdurend nieuwe gebruiksmogelijkheden, informatiepagina’s, foto’s en filmpjes aan de site toegevoegd. 

Patiëntenfolders en webteksten samengevoegd

Het St. Antonius maakt gebruik van geprinte patiëntenfolders. Daarnaast staat er ook patiënteninformatie op de website. De informatie van deze twee bronnen was niet altijd eenduidig en dat leidde soms tot verwarring bij patiënten. Op de nieuwe website is een begin gemaakt met het samenvoegen van beide informatiekanalen. De betreffende informatie van het web kan straks in geprinte vorm meegegeven worden als folder. Omdat het om een groot aantal teksten gaat dat zorgvuldig moet worden vergeleken en aangepast, gaat ook dit karwei achter de schermen nog even door.  

Veiligheid

De nieuwe website heeft een beveiligde https-verbinding, die zorgvuldig is getest. Natuurlijk gaat het testen op privacy- en veiligheidsaspecten ook na de livegang door.