Nieuws
27 september 2019

St. Antonius Spatadercentrum verhuist naar St. Antonius Woerden

Spatadercetnrum

Het St. Antonius Spatadercentrum is sinds kort van De Meern naar St. Antonius Woerden verhuisd. Net als in De Meern kunnen patiënten ook in Woerden één loket voor de behandeling van spataderklachten verwachten.

Bij de eerste afspraak volgt direct een onderzoek en krijgen patiënten een behandeladvies. Een persoonlijke benadering in een prettige omgeving staat hierbij voorop. De vaatchirurgen en dermatologen werken in het spatadercentrum nauw met elkaar samen. Per jaar verwachten zij ongeveer 1500 patiënten uit de regio te kunnen behandelen aan spataders en andere aderaandoeningen.

Alles mooi op één locatie

Voor het St. Antonius Spatadercentrum is multidisciplinair denken de basis voor de juiste zorg. Gespecialiseerde dermatologen en vaatchirurgen, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en vaatlaboranten werken samen om als team de beste zorg en behandeling te bieden. Femke van Rooijen, dermatoloog: “Doordat we in Woerden de mogelijkheid hebben om als vaatchirurgen en dermatologen naast elkaar spreekuur te doen, kunnen we onze samenwerking optimaliseren en uitbreiden. Ook voor de patiënt levert dit tijdwinst op. Alles mooi op één locatie.”

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het eerste consult hoort de patiënt meteen waar hij aan toe is. Na de benodigde onderzoeken, bespreekt de dermatoloog of vaatchirurg alle resultaten en wordt een behandelplan opgesteld. Na deze afspraak kan meteen een afspraak gemaakt worden voor een eventuele vervolgbehandeling.

Open dag

Het nieuwe St. Antonius Spatadercentrum in Woerden is te bewonderen tijdens de open dag op zaterdag 2 november. St. Antonius Woerden zet dan de deuren open voor inwoners van Woerden e.o. en alle andere geïnteresseerden. Bezoekers kunnen de sfeer proeven, kennismaken met medewerkers en zelf praktisch aan de slag met bijvoorbeeld een fantoombeen.

Zorgaanbod locatie Woerden

Met de komst van St. Antonius Spatadercentrum versterken we het zorgaanbod op onze locatie Woerden. Patiënten kunnen op deze locatie terecht voor polibezoeken van vrijwel alle specialismen, diverse OK-dagbehandelingen (tot medio 2020), staaroperaties en onderzoeken, zoals echo-, röntgen- en MRI-CT-scans en scopie-onderzoek. Sinds dit voorjaar kunnen patiënten ook voor alle slaapproblemen terecht bij St. Antonius Slaapgeneeskunde op onze locatie in Woerden. Dit geldt ook voor functieonderzoeken (zoals ECG, fietstest), bloedprikken, gipsen en de St. Antonius Apotheek. Verder zijn er externe zorgverleners gehuisvest waaronder Daan Theeuwes Centrum en het Zorgpension.