7 mei 2020

Het St. Antonius Ziekenhuis breidt reguliere zorg verder uit

logo

Door de coronacrisis heeft het St. Antonius Ziekenhuis veel afspraken en operaties moeten uitstellen. Nu het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis afneemt, kunnen we deze zorg langzaamaan weer oppakken.

Ons belangrijkste uitgangspunt is het bieden van veilige zorg. Dit betekent dat mensen voldoende afstand kunnen houden, we voorkomen volle wachtkamers en scheiden coronazorg van andere zorg.

Hierdoor kunnen we helaas niet iedereen meteen helpen; we gaan de zorg stap voor stap oppakken. De afgelopen weken hebben we alleen patiënten geholpen die direct (binnen 2 weken) medische zorg nodig hadden. We starten nu met de uitgestelde zorg en gaan ook patiënten behandelen die normaal gesproken binnen een maand zorg nodig hebben. We volgen daarbij de landelijke richtlijnen van medische urgentie. In juni hopen we de zorg verder te kunnen uitbreiden.

Vóór een afspraak

Medewerkers van de poli’s nemen contact met u op als al een afspraak heeft staan of als u in aanmerking komt voor een nieuwe afspraak. Waar mogelijk wordt de afspraak ingepland als een telefonisch- of een videoconsult. Als dit niet kan, vindt de afspraak plaats op een van onze locaties in Utrecht, Nieuwegein of Woerden.

Drie dagen voor de daadwerkelijke afspraak in het ziekenhuis neemt een medewerker van de poli (opnieuw) contact met u op om te vragen naar klachten die op corona kunnen wijzen. Bij klachten wordt de afspraak (weer) uitgesteld óf gaat de afspraak door en worden passende maatregelen genomen. Dit is afhankelijk van de klachten en de urgentie van de zorg.

1,5-meterziekenhuis

Onze locaties zien er inmiddels anders uit, er zijn verschillende 1,5-metermaatregelen getroffen. Stickers wijzen op de 1,5 meter en geven looproutes aan die ervoor moeten zorgen dat mensen voldoende afstand tot elkaar hebben. Op verschillende plekken staan handalcoholpompjes en posters herinneren iedereen aan de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Om het aantal mensen in het ziekenhuis te beperken, kan helaas alleen in uitzonderingsgevallen een begeleider met een patiënt mee naar de afspraak.

We zijn blij dat er meer ruimte ontstaat voor andere zorg dan coronazorg, al zal het voor iedereen wennen zijn. Niet alles zal in het begin vlekkeloos verlopen. We hopen op ieders begrip daarvoor en doen er alles aan om snel weer aan zoveel mogelijk patiënten veilige zorg te kunnen geven.

• Heeft u binnenkort een afspraak? Lees dan vooraf de actuele informatie.
• Moet u binnenkort bloed laten prikken? Vermijd dan de drukte en kom bij voorkeur niet tussen 9 en 10 uur. In de middag is het rustiger. Lees vooraf de actuele informatie
• Heeft u vragen of maakt u zich zorgen? Neem contact op met uw zorgverlener. Doe dat bij voorkeur via Mijn Antonius, om telefonische drukte op de poli's te voorkomen.
• Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer u dan op onze digitale patiëntennieuwsbrief.

Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, gelden in het St. Antonius speciale maatregelen.