24 januari 2019

Terug van wintersport met letsel, wat dan?

De periode van wintersport is aangebroken en dat gaat niet ongemerkt aan ons ziekenhuis voorbij. Regelmatig melden zich op onze Spoedeisende Hulp wintersporters die tijdens hun vakantie een blessure hebben opgelopen. In de meeste gevallen is het niet nodig om bij terugkomst in Nederland naar de Spoedeisende Hulp te komen.

Blessures die wintersporters oplopen worden in het algemeen adequaat ter plaatse behandeld. Vaak krijgen wintersporters met letsel het advies om na terugkeer in Nederland naar de Spoedeisende Hulp te gaan. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig.

Wat te doen na thuiskomst

Heeft u tijdens de wintersport een letsel opgelopen, waarvoor u ter plekke bent behandeld (bijvoorbeeld met gips en/of een operatie), neem dan na thuiskomst contact op met uw huisarts. Hij kan u indien nodig doorverwijzen naar de poli Traumatologie of Orthopedie in het ziekenhuis. Hier ontvangt u de juiste zorg door de juiste artsen. Als dit nodig is, kunt u verwezen worden naar de Gipskamer.

Bent u door uw huisarts doorverwezen? Vergeet dan niet om eventuele papieren en foto’s die u van het ziekenhuis op uw wintersportlocatie heeft gekregen, mee te nemen naar uw afspraak.

Heeft u tijdens uw wintersport letsel opgelopen waarvoor u niet ter plekke bent behandeld, maar waarvan u wel last heeft? Neem dan ook eerst contact op met uw huisarts.