Nieuws
20 juli 2021

Terugblik webinar MS Centrum 8 juli

Op donderdag 8 juli hebben er ruim 200 patiƫnten meegekeken naar het webinar over de nieuwste medicatie en ontwikkelingen op het gebied van stamceltransplantatie bij MS. Het webinar is georganiseerd door het MS Centrum van het St. Antonius Ziekenhuis en uitgezonden vanaf locatie Utrecht.

Dr. Erwin Hoogervorst heeft tijdens het webinar gesproken over de nieuwste medicatie op het gebied van MS en indicaties om te starten en/of wisselen van medicatie op basis van het ziektebeloop en herhaalde MRI-scans van de hersenen. Daarna heeft dr. Stephan Frequin een uitgebreide toelichting gegeven over de ontwikkelingen op het gebied van stamceltransplantatie en adviezen wat betreft corona-vaccinatie.

Tijdens het webinar is er veel ruimte voor het stellen van vragen via de chatfunctie geweest. MS-verpleegkundigen Carla Kloet en Annette van Aalzum hebben actief alle binnenkomende vragen tijdens het webinar voorgelegd aan de neurologen.

De reacties op het webinar waren erg enthousiast. Men gaf aan dat het fijn was om op deze manier informatie te krijgen over nieuwe medicatie en stamceltransplantatie. Ook werd aangegeven dat er behoefte is aan meer webinars in de toekomst. Kortom, als MS-team kijken we terug op een zeer geslaagd webinar. We hopen in de nabije toekomst weer een webinar te organiseren.