31 augustus 2020

Thuis bloed laten prikken kan in regio Woerden

In regio Woerden is het voor sommige patiënten mogelijk om thuis bloed te laten prikken. Dit gaat om patiënten met een medische indicatie, voor wie het lastig is om naar het ziekenhuis te komen. Zeker in deze tijden van corona kan dit een uitkomst zijn.

Wanneer patiënten uit regio Woerden thuisgeprikt willen worden, bijvoorbeeld omdat zij vanwege hun hoge leeftijd niet goed in staat zijn om naar het ziekenhuis te komen, dan kan dat. Als patiënten van de huisarts een aanvraagformulier hebben ontvangen en de huisarts via Klinische Chemie van het St. Antonius een afspraak heeft gemaakt, dan komen wij graag thuis langs. Meer dan 20 medewerkers rijden wekelijks rond in Woerden en omgeving om patiënten thuis te prikken. Uiteraard houden wij ons bij het thuisprikken aan alle coronamaatregelen.

Bloedprikken op onze locaties kan ook

Om bloed te laten prikken kunnen patiënten uiteraard ook terecht op al onze locaties. Hiervoor kunnen patiënten binnenlopen bij poli Bloedafname in Utrecht, Woerden, Nieuwegein of langsgaan bij de diverse priklocaties in Woerden e.o. Op onze ziekenhuislocaties kunnen patiënten langskomen wanneer het hen het beste uitkomt. Let op: tussen 09.00 uur en 10.00 uur is het meestal het drukst.

Vanaf oktober/november kan bloedprikken ook op afspraak als de patiënt dat makkelijker vindt. Dat maakt de wachttijd voor de patiënt korter en door verspreiding van patiënten over de dag, is het binnen het ziekenhuis eenvoudiger om voldoende afstand te houden.