Nieuws
22 mei 2020

Toename coronabesmettingen op locatie Nieuwegein

Beleid aangescherpt voor personeel en bezoekers verpleegafdelingen Nieuwegein

Coronavirus

Onlangs hebben wij een toename geconstateerd in het aantal coronabesmettingen onder patiënten en medewerkers van enkele verpleegafdelingen op locatie Nieuwegein. Om verdere verspreiding te voorkomen, nemen we uit voorzorg een aantal maatregelen om onze patiënten, bezoekers en personeel te beschermen.

De toename van het aantal coronabesmettingen is vastgesteld op 3 verpleegafdelingen binnen de eenheden Hart en Interne Geneeskunde (H3, C2 en A2). Tot en met maandag 25 mei nemen we op deze afdelingen geen nieuwe patiënten op en vragen we ook het bezoek om niet te komen. Deze bezoekersstop geldt uit voorzorg ook voor 3 andere verpleegafdelingen binnen de eenheid Hart en Geneeskunde (H2, G3 en CCU). Patiënten op deze afdelingen en hun naasten zijn inmiddels geïnformeerd.

Voor de medewerkers en bezoekers op alle verpleegafdelingen in Nieuwegein geldt tot en met vrijdag 29 mei dat zij een chirurgisch mond-neusmasker moeten dragen. Wanneer een zorgprofessional of bezoeker in Nieuwegein dus een verpleegafdeling opgaat, dan draagt hij of zij op de betreffende afdeling altijd een chirurgisch mond-neusmasker. Bezoekers krijgen het masker uitgereikt bij binnenkomst op de verpleegafdeling.

Op vrijdag 29 mei bekijken we de situatie opnieuw omdat we dan, gezien de incubatietijd, weer meer duidelijkheid hebben over een verdere toename of juist een afname van het aantal besmettingen op onze locatie.

Houd de algemene hygiënemaatregelen in acht!

De allerbelangrijkste maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de algemene hygiënemaatregelen. Deze gelden voor IEDEREEN en OVERAL:

  • Was regelmatig je handen.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.