Nieuws
24 november 2020

Vanaf 1 december bloedprikken en inleveren onderzoeksmateriaal op afspraak 

Tot nu toe was u gewend dat u in ons ziekenhuis zonder afspraak terecht kon om bloed te laten prikken en urine en ander te onderzoeken lichaamsmateriaal in te leveren. In verband met corona vragen we u vanaf 1 december hiervoor een afspraak te maken. Zo voorkomen we dat het in de wachtruimte te druk wordt en zorgen we ervoor dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden.

Wat betekent dit?

Bloedprikken & inleveren onderzoeksmateriaal op afspraak

We vragen u vanaf 1 december een afspraak te maken om bloed te laten prikken of urine en ander te onderzoeken lichaamsmateriaal in te leveren. Dit kan heel eenvoudig via ons online afsprakensysteem Bloedafname. U kunt via dit systeem een afspraak maken op locatie Nieuwegein, Utrecht en Woerden, onze poliklinieken in Utrecht Overvecht en Mijdrecht en de diverse bloedafnamelocaties in Woerden en omgeving

  • Online een afspraak maken kan vanaf 1 december via www.antoniusziekenhuis.nl/bloedafname.
  • Lukt het niet om online een afspraak te maken? Dan kunt u vanaf 1 december ook een afspraak maken door te bellen naar: T 088 320 76 50

Onze collega’s helpen u graag verder. Wilt u op onze locatie in Houten bloed te laten prikken? Dan maakt u een afspraak bij Saltro.

Inleveren van sperma

Voor het inleveren van sperma maakt u een afspraak via het algemene telefoonnummer van de poli Klinische Chemie 088 320 71 00.

Zonder afspraak in sommige gevallen mogelijk

In sommige gevallen kunt u wel zonder afspraak bij ons terecht. Heeft u bijvoorbeeld net een afspraak gehad in het ziekenhuis en heeft uw specialist u doorgestuurd naar de poli Bloedafname om bloed te laten prikken? Dan kunt u direct zonder afspraak terecht. Zo hoeft u niet een extra keer terug te komen naar het ziekenhuis. Ook op de bloedafnamelocaties in Woerden en omgeving kunt u als u op de betreffende locatie net van de huisarts komt direct binnenlopen. In alle andere gevallen, vragen we u een afspraak te maken.

Meer informatie & vragen

Vanaf 1 december vindt u meer informatie over bloedprikken en inleveren van materiaal op www.antoniusziekenhuis.nl/bloedafname

Heeft u vragen over het maken van een afspraak? Neem dan vanaf 1 december gerust contact op met ons op via T 088 320 76 50.