1 oktober 2020

Vanaf 2 oktober iedereen in het St. Antonius een mond-neusmasker

Mond-neusmasker

Patiënten, bezoekers en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis worden vanaf vrijdag 2 oktober dringend geadviseerd in het ziekenhuis een mond-neusmasker te dragen. Dat geldt ook voor mensen die geen klachten hebben. Mensen die geen mondmasker bij zich hebben, krijgen er één uitgereikt bij de ingang.

Iedereen draagt in principe gedurende het gehele verblijf in het ziekenhuis een mond-neusmasker. Met dit nieuwe beleid, dat voor alle locaties geldt, volgt het St. Antonius het landelijke dringend advies van de overheid om in publieke ruimtes een mond-neusmasker te dragen. "We willen hiermee graag het goede voorbeeld geven en beschouwen in principe het hele ziekenhuis als publieke ruimte."

Op sommige plekken geldt een mond-neusmaskerplicht, zoals op de verpleegafdelingen en in alle wachtruimtes van onze poliklinieken en onderzoeksafdelingen (o.a. Radiologie, Bloedafname, Endoscopie, SEH).

Het ziekenhuis benadrukt dat de onderstaande bestaande richtlijnen ook van kracht blijven en vraagt iedereen die corona-achtige klachten heeft om niet naar het ziekenhuis te komen.

Coronamaatregelen in het ziekenhuis