Nieuws
1 augustus 2017

Wereld Borstvoedingsweek 1 t/m 7 augustus

Wereld Borstvoeding Week 2017

Van 1 t/m 7 augustus 2017 vindt de Wereld Borstvoedingsweek plaats. Het thema van dit jaar is: 'Samen sterk voor borstvoeding'.

Duurzame ontwikkeling is niet te bereiken zonder samenwerking op allerlei niveaus. De 25e editie van de Wereld Borstvoedingsweek gaat dan ook over samenwerken voor een gemeenschappelijk doel: ‘Samen sterk voor borstvoeding’. Een prachtig thema waar iedereen rondom borstvoeding aansluiting bij kan vinden: samenwerking in de vorm van moeders die elkaar steunen, samenwerking in het persoonlijk netwerk van de moeder (partner, familie en vrienden), samenwerking tussen zorgverleners binnen een organisatie, samenwerking over de muren van zorginstellingen heen, samenwerking tussen vrijwilligers en zorgverleners, samenwerking tussen borstvoedingorganisaties en samenwerking om politieke en maatschappelijke doelen te behalen.

Meer informatie vindt u op www.borstvoeding.nl/wereld-borstvoeding-week en www.worldbreastfeedingweek.org.

Uiteraard besteden we ook dit jaar weer op de afdeling Neonatologie van het St. Antonius Ziekenhuis, bij St. Antonius Alnatal in Nieuwegein en Utrecht en ook op locatie Woerden aandacht aan dit onderwerp. Ook de verloskundigen van De Geboortezaak bij Alnatal doen mee. Wij vinden de begeleiding en ondersteuning van vrouwen die borstvoeding (willen) geven erg belangrijk.