Nieuws
9 januari 2018

Wij ZwAppen, doe je mee?

Verloskundig samenwerkingsverband VSV Uniek biedt de ZwApp aan; een gratis app voor zwangeren in de regio Utrecht, Nieuwegein, Woerden e.o. en wij als St. Antonius Geboortezorg doen hieraan mee.

ZwApp. een app voor zwangere vrouwen
De betrokken partijen van het VSV Uniek, St. Antonius Geboortezorg, veel verloskundigpraktijken en kraamzorgorganisatie uit de regio, zijn blij de ZwApp te kunnen aanbieden! “Zwangere vrouwen hebben behoefte aan informatie en geruststelling. ZwApp biedt eenduidige informatie van professionals in onze regio, waardoor zwangeren nog beter zijn geïnformeerd. Ook kunnen zij via de ZwApp gemakkelijk contact opnemen met hun zorgverlener.”

De ZwApp is een nieuwe en effectieve manier om zwangeren van goede en betrouwbare informatie te voorzien. Deze app geeft eenduidige, deskundige en persoonlijke informatie of adviezen passend bij het medische profiel en het betreffende moment in de zwangerschap. In de app is informatie te vinden over zowel de zwangerschap, de bevalling als de kraamtijd en pasgeboren baby. Deze informatie is zorgvuldig samengesteld door de professionals, waaronder de verloskundigen en gynaecologen, van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Uniek.

Persoonlijk, handig én leuk!

Iedere zwangere vult bij aanvang in de ZwApp een persoonlijk profiel in. Op basis van dit profiel krijgt zij gedurende de hele zwangerschap en kraamtijd informatie op maat. Via de bibliotheek kan alle informatie op ieder moment worden geraadpleegd. De ZwApp bevat naast nuttige informatie ook allerlei functionaliteiten. Zwangeren kunnen zelf hun bloeddruk en gewicht bijhouden, maar ook het geluid van het hartje opnemen tijdens de controle bij de verloskundige of gynaecoloog. Ze kunnen een dagboek bijhouden en foto’s op de tijdlijn plaatsen. Ook bevat de ZwApp een agendafunctie. Meerdere mensen kunnen de app downloaden en de uitgetelde datum invullen, zodat bijvoorbeeld ook partner, grootouders of andere familieleden de zwangerschap kunnen volgen.

Gratis te downloaden

Vanaf nu is de ZwApp gratis te downloaden in de App store (iOS) en via de Google Play Store (Android). Kies vervolgens voor de juiste regio ‘VSV Uniek’.