Nieuws
19 september 2019

Zaterdag 2 november: Open Dag St. Antonius Woerden

Minicolleges, reanimatiecursus en presentaties

open dag woerden

Op zaterdag 2 november is er een Open Dag op onze locatie in Woerden. We zetten de deuren van St. Antonius Woerden aan de Polanerbaan tussen 10.00 en 15.00 uur open voor patiënten, omwonenden, relaties en andere belangstellenden. Je kunt die dag lopen door een oog en een darm, naar de poppendokter en minicolleges en een reanimatiecursus volgen.

“We willen heel graag laten zien wat er allemaal gebeurt in onze locatie in Woerden en waarvoor patiënten er allemaal terechtkunnen”, vertelt Anneke Klok, een van de initiatiefnemers van de Open Dag en teamhoofd polikliniek Kindergeneeskunde. Ze komt zelf uit Woerden en werkt al 22 jaar in het St. Antonius. “Natuurlijk moest ik ook wennen aan het samengaan met het St. Antonius, maar al snel kwam ik erachter dat het ook veel oplevert. Dát wil ik graag laten zien aan de Woerdense bevolking.”  

Tijdens de Open Dag maken bezoekers kennis met St. Antonius Woerden. Ze ervaren de sfeer, ontmoeten medewerkers, bezoeken de poliklinieken en ontdekken wat er allemaal mogelijk is aan patiëntenzorg in Woerden. Artsen en verpleegkundigen geven tijdens de Open Dag mini-colleges over uiteenlopende onderwerpen, zoals staaroperaties en prostaat- en plasklachten.

Ouderenpak

Ook is er een speciaal ouderenpak dat bezoekers kunnen aantrekken om te ervaren hoe het is om op leeftijd te zijn en last te hebben van ouderdomsklachten. Bij de Antonius Academie is het mogelijk om een ‘bekwaamheidspaspoort’ te halen door allerlei proeven te doen, zoals een rekentoets en een reanimatie. Bezoekers ontdekken hoe een darm er van binnen uitziet en kunnen door een levensgroot oog lopen.

Voor kinderen is er ook van alles te beleven tijdens de Open Dag. Er is een speurtocht door het ziekenhuis en de beren- en poppendokter staat klaar om knuffels te onderzoeken en beter te maken. Ze kunnen van klei drollen maken, tatoeages plakken en hun weeg- en meetdiploma halen.

Achter de schermen

Klok roept inwoners van Woerden op vooral een kijkje te komen nemen tijdens de Open Dag. “Het is een unieke kans voor een kijkje achter te schermen op onze locatie in Woerden. Om te zien en te ervaren wat we allemaal bieden aan zorg en om enthousiaste medewerkers te ontmoeten, die echt dezelfde zorg en aandacht bieden als dat de Woerdenaren gewend waren. Wees dus welkom op 2 november.”

Op deze speciale pagina lees je meer over wat er allemaal te doen is tijdens de Open Dag in St. Antonius Woerden.