Nieuwsoverzicht

28 oktober: contactdag Leven met PMP

pmp contactgroep logo

De werkgroep Pseudomyxoma Peritonei (PMP) en het PMP-behandelteam van het St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht organiseren samen een bijeenkomst over PMP en het leven met PMP. Deze bijeenkomst vindt 28 oktober plaats van 10.00 tot 14.00 uur in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein.

Pseudomyxoma peritonei is een erg zeldzame vorm van kanker. Per jaar krijgen in Nederland ongeveer 30 mensen deze diagnose. Bij PMP zit er slijm en cellen die slijm maken in de buikholte en op het buikvlies. Het slijm en de slijmvormende cellen ontstaan bijna altijd vanuit een gezwel in de blinde darm. Heel soms ontstaat PMP ergens anders: in de eierstokken, de blaas, alvleesklier of de darm. 

Tijdens de bijeenkomst op 28 oktober zijn zowel patiënten als zorgprofessionals welkom. Er zullen een aantal vragen centraal staan: wat is PMP en welke varianten zijn er? Wat is de behandeling voor PMP en wat zijn de ontwikkelingen hierin? Al tien jaar verzamelen we kennis en data, welke conclusies kunnen we hieruit trekken? Maar ook het leven na een HIPEC-behandeling in verband met PMP en het leven met PMP komen voorbij. Hoe ga je hiermee om? Kan de buddy-app ondersteuning bieden?

Graag nodigen wij u uit voor deze bijeenkomst!

De werkgroep PMP bestaat uit Orna, Sylvia, Merel, Trees, Maria en Karina. 

Het PMP-behandelteam bestaat uit dr. Rene Wiezer, dr. Djamila Boerma, dr. Floris Poelmann (allen chirurgen van het St. Antonius Ziekenhuis), dr. Helma van Grevenstein en dr. Arjen Witkamp (chirurgen van het UMC Utrecht), Mendy Zournas en Karin van Diepen (verpleegkundig specialisten) en Emma Wassenaar, Paulien Rauwerdink en Lisa Magermans (onderzoekers).

Programma

10.00        Ontvangst
10.30Opening door de werkgroep PMP
Wie zijn wij en wat doen we?
10.45PMP in het St. Antonius en UMC Utrecht
Wat zegt 10 jaar database over PMP?
11.15PMP-behandeling en literatuur
Wat is PMP en welke ontwikkelingen zijn er?
11.45Pauze: koffie & thee
12.00Het gesprek in de spreekkamer
Samen beslissen bij PMP-zorg
12.30Een buddy-app voor lotgenotencontact
12.50Afronding
13.00 - 14.00Lunch

Aanmelden

Deze bijeenkomst is al geweest. U kunt zich niet meer aanmelden.

Locatie, routebeschrijving en parkeren

De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van het St. Antonius Ziekenhuis, Koekoekslaan 1 Nieuwegein.

cancer_center_logo_liggend_pms_c.png
Terug naar boven