Nieuwsoverzicht

Expositie schilderijen en houtdraaiwerk

In de Atriumhal in het St. Antonius Ziekenhuis Woerden

Expositie Woerden

Annemiek Visser

Annemiek haar passie voor tekenen en schilderen begon al op jonge leeftijd. Haar eerste lessen kreeg ze van de Woerdense kunstenaar Henk Schippers.

Ze houdt ervan om uiteenlopend werk te maken, figuratief, maar ook abstract. Af en toe een landschap. Vaak kleurrijk. Haar werk is soms confronterend en intrigerend, met name vanwege de gelaatsuitdrukking van de afgebeelde figuren.

De rode draad in het geëxposeerde werk in het St. Antonius Ziekenhuis is de mens en het dier. In de afgelopen 15 jaar verschenen er 30 verschillende dieren op de meest uiteenlopende manieren samen met één of meer mensen op het doek. Soms versmelten ze tot één figuur, zoals bij de ‘Vleermuisvrouw’,

Heb je een vraag of ben je nieuwsgierig naar meer werk van Annemiek, neem gerust contact op via het e-mailadres schildermee@ziggo.nl of kijk op de website https://schildermee.com.

Henk de Rijk

Henk begon op zijn vijftiende met werken in de grafische industrie. Zijn grote hobby is echter altijd houtdraaien geweest. In 2009 kocht Henk zijn eerste HBM bankje en kreeg hij het houtdraaivirus zoals hij het zelf noemt. Sinds mei 2019 is Henk met pensioen en heeft hij nog meer tijd die hij in zijn grote hobby stopt.

Henk zit ook in het bestuur van de landelijke houtdraaivereniging Radius en is eindredacteur van het kwartaalblad voor de houtdraaiers ActieRadius.

Heb je een vraag of ben je nieuwsgierig naar het werk van Henk, neem gerust contact op via het e-mailadres derijk.h@gmail.com of kijk op de website www.verdraaid-hout.nl.

Praktische gegevens

  • Wat: expositie schilderkunst en houtdraaiwerk
  • Wanneer: 1 december t/m 26 januari 2024
  • Waar: Atriumhal, St. Antonius Woerden
Terug naar boven