Expositie van Marloes Wijtsma

Van 13 oktober 2023 t/m 12 januari 2024

Kunstexpositie zonnebloemen Marlous Wijtsma
Expositie kunstwerken St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht

In het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht is van 13 oktober 2023 tot en met 12 januari 2024 een expositie met schilderijen van Marloes Wijtsma.

Marloes Wijtsma studeerde in 1996 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar. Marloes laat zich inspireren door alles wat er om haar heen gebeurt. Vooral haar reizen door India, Zuid-Amerika, Europa, Australië, Fiji en Nieuw-Zeeland hebben invloed gehad op haar werk.

Een recensent schreef naar aanleiding van een solo-expositie het volgende:  "De kunstenaar Marloes Wijtsma werkt in gemengde technieken op grote doeken en maakt kruisingen tussen schilderijen en tekeningen. Wijtsma vindt in ieder schilderij een boeiende balans tussen kleurvlak en lijntekening, abstractie en bijna figuratieve illustratie, tussen lege ruimte en bonte drukte. Er valt veel te ontdekken aan kleine, verrassende details en ze beschikt over een fraai handschrift”.

Op dit moment tekent en schildert Marloes veel boeketten en bloesem en maakt zij haar eigentijdse vertaling van de bloemstillevens uit de Gouden Eeuw. De verf vloeit, drupt en spat op soms onbewerkt linnen met daarin verwerkt de gedetailleerde tekeningen van bloemen en bladeren.

Heeft u een vraag of bent u nieuwsgierig naar meer werk van Marloes, neem gerust contact op.

Praktische gegevens

• Wanneer: 13 oktober 2023 t/m 12 januari 2024