Nieuwsoverzicht

Expositie van schilderijen en beeldhouwwerken

Van 12 mei t/m 7 juli 2023 op locatie Woerden

Expositie Woerden
Expositie kunstwerken St. Antonius Ziekenhuis, locatie Woerden

In het St. Antonius Ziekenhuis locatie Woerden is in de Atriumhal en vitrine (begane grond)  van 12 mei t/m 7 juli 2023 een expositie te zien. Deze expositie bestaat uit diverse schilderijen van Katja Bult van den Nieuwendijk en Koos van den Nieuwendijk en beeldhouwwerken van Yvonne Paauwe. 

Katja Bult-van den Nieuwendijk

Katja is opgegroeid in een creatief gezin met twee kunstenaars. Na het schilderen met zijdeglanslak op grote mdf-platen stapte zij over op acryl en olieverf. Ze heeft veel ervaring opgebouwd met de “acrylic pouring”-techniek. Een techniek waarbij het verf wordt gegoten op het canvas. In haar schilderijen gebruikt zij heldere en vrolijke kleuren. Ze straalt in haar werken positiviteit uit, met objecten waar je graag naar kijkt, die je raken en inspireren.

Yvonne Paauwe

Het beeldhouwwerk van Yvonne Paauwe kenmerkt zich door een sterk lijnenspel en organische vormen in ruwe steen, klei of brons. Het thema van haar werken heeft vaak betrekking op emoties en gevoelens.  Dat wat mensen bezighoudt en de schoonheid van de steen zelf zijn de inspiratiebron voor haar werk. In haar werken speelt zij vaak met het contrast tussen gladde en gepolijste delen, waarbij ze verschillende technieken en materialen combineert. Haar passie voor het scheppen van beeldende kunst heeft de afgelopen 15 jaar tot vele beelden en exposities geleid.

Koos van den Nieuwendijk

Koos is een schilder puur sang. Pop-art en minimalisme vormt de oorsprong van zijn werk en dat drukt hij uit in heldere vormen met lijnen en vlakken. Hij geniet bekendheid met het schilderen van onderwerpen uit de kunstgeschiedenis en de hedendaagse visuele cultuur. Zijn panelen en doeken bevatten portretten, silhouetten, ornamenten en voorwerpen neergezet in een monumentale stijl. Zijn werken bestaan uit hedendaagse beeldtaal met nieuwe impressies en gerestylede werken.

Praktische gegevens

  • Wat: expositie Katja Bult- van den Nieuwendijk, Yvonne Paauwe en Koos van den Nieuwendijk
  • Wanneer: 12 mei t/m 7 juli 2023
  • Waar: Atriumhal en vitrine van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Woerden
Terug naar boven