Kunstexpositie in St. Antonius Ziekenhuis Woerden

Van 7 juli t/m 15 september 2023

Beeldhouwwerk Karin Vredebregt

In het St. Antonius Ziekenhuis Woerden is van 7 juli t/m 15 september 2023 een kunstexpositie te zien. De expositie bestaat uit werken van Monika Strugarek, Cees Hoogeveen en Karin Vredenbregt.

Monika Strugarek is een Pools-Nederlandse kunstenaar afgestudeerd aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In haar werk vertaalt ze realiteit naar dromen, waarbij meerdere beelden elkaar overlappen. Ze creëert een wereld vol figuren in groteske situaties, verstopt achter de maskers van de eenzaamheid. Met acrylverf, collage en gemengde technieken geeft ze dynamiek weer in kleurrijke composities.

Cees Hoogeveen is al vanaf zeer jonge leeftijd gefascineerd door de mogelijkheden van potlood en papier. Hoewel tekenen zijn basis is, is hij een aantal jaren geleden begonnen met driedimensionaal werk. Eerst alleen uit steen, maar steeds vaker in combinatie met andere materialen zoals metaal, hout en recent ook met dierlijk materiaal.

Karin Vredebregt is vanaf 2003 bezig met beeldhouwen. Zij is begonnen met steensoorten zoals serpentijn, speksteen en albast en werkt vooral figuratief. Haar werk is gevarieerd: van torso’s tot insecten. De laatste tijd is zij vooral bezig met kleiner werk en abstracte beelden gemaakt van steen en metaal.

Cees en Karin hebben de laatste jaren samen een aantal beelden gemaakt. Zij hebben samen de Rijnkunstprijs 2018 gewonnen met het Schaakspel van Woerden. Karin is de winnaar van de Rijnkunstprijs 2019 met ‘Tjing Boem’, daar komt de fanfare’.

Kunstwerk Karin Vredebregt
Schilderij Monika Strugarek
Kunstwerk Cees Hoogeveen

Praktische gegevens