Afspraken met kinderen

De opname van uw kind in het ziekenhuis

Uw kind staat gepland voor een opname. Ook in ons ziekenhuis gelden verschillende corona-maatregelen. In dit bericht de belangrijkste informatie.

Op deze pagina snel naar

Meer over de corona-maatregelen

Enkele dagen voor de opname

Voor sommige opnamen in het ziekenhuis nemen we enkele dagen van tevoren contact met u op via Mijn Antonius, e-mail of telefoon en stellen wij u de volgende vragen:

• Hebben u en/of uw kind klachten die op corona kunnen wijzen? Hierbij gaat het om klachten die u en/of uw kind sinds kort hebben en niet over klachten die u en/of uw kind altijd hebben vanwege andere aandoeningen:
    • Temperatuur boven de 38.0 C (bij paracetamolgebruik boven 37.5 C)
    • Luchtwegklachten zoals: hoesten, benauwdheid, keelpijn, neusverkoudheid, reuk- en/of smaakstoornis.
  • Zijn u en/of uw kind de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand met corona?*
  • Zijn u en/of uw kind de afgelopen 10 dagen in een land/regio met code oranje/rood geweest?*

Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Dan stellen we de opname uit óf gaat de opname door en worden passende maatregelen genomen.

*Bent u en/of uw kind na 5 dagen quarantaine negatief getest op corona én heeft u geen klachten dan mag u wel komen.

Vlak voor de opname

• Stel uzelf (de ouder die met het kind meekomt) bovenstaande vragen. Is het antwoord op een van deze vragen 'ja'? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel voor overleg eerst de polikliniek/afdeling of Voorbereiding Opname
  • Hebben u en/of uw kind een huisgenoot met klachten die kunnen wijzen op corona? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel voor overleg de polikliniek/afdeling of Voorbereiding Opname.
  • Plan uw route naar het ziekenhuis zo dat u op tijd bent.

Het ziekenhuis binnengaan

• Houd minimaal 1,5 meter afstand en geef ook geen hand.
  • Er mag 1 ouder/verzorger met het kind mee het ziekenhuis in.
  • Draag (vanaf 13 jaar) overal in het ziekenhuis een chirurgisch mond-neusmasker. Dit geldt ook als u geen klachten heeft.
  • Desinfecteer uw handen met de handalcohol. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 13 jaar.
  • Ga direct naar de afdeling waar uw kind moet zijn.
  • Meld u bij de balie van de afdeling. Een verpleegkundige legt daar en legt de verdere gang van zaken uit.

Bezoekregels op de afdeling

• Er mag 1 ouder bij het kind op de kamer blijven (slapen).
  • Bezoek van 2e ouder/directe verzorger is toegestaan tussen 8.00 en 20.00 uur.
  • Naast de ouders/directe verzorgers is er helaas geen bezoek toegestaan (ook geen broertjes of zusjes).

Na het ontslag

• Als de zorgverlener medicatie voorschrijft, kunt u deze meteen afhalen bij de balie van de St. Antonius Apotheek.
  • Desinfecteer uw handen bij de uitgang van het ziekenhuis. Ook bij kinderen vanaf 13 jaar.
  • Moet u wachten, omdat u en uw kind worden opgehaald? Doe dit dan in de centrale hal. U kunt opgehaald worden bij de Kiss & Ride.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de gang van zaken in ons ziekenhuis tijdens corona? Bekijk dan onze pagina over het coronavirus.

We begrijpen dat al deze maatregelen veel van u en uw kind vragen, daarom alvast hartelijk dank voor uw medewerking en uw begrip.

Code
COVALG 06-AD