Vraag & antwoord Mijn Antonius

Inloggen op het Mijn Antonius-portaal van iemand anders

Veelgestelde vragen

Ja, dat is mogelijk. Een familielid, kennis of iemand anders waarvoor u zorgt kan u machtigen om zijn/haar gegevens in te zien.

Lees op de pagina Wie heeft toegang tot Mijn Antonius hoe u dit kunt regelen.

Een gemachtigde is een vertegenwoordiger’ van een patiënt, die namens de patiënt in het patiëntenportaal van de patiënt kan kijken. De gemachtigde kan alles zien en doen in Mijn Antonius, wat de patiënt zelf ook kan zien en doen. Dit kan uiteraard alleen als de patiënt hiervoor toestemming heeft gegeven.

Als u ouder bent met ouderlijk gezag, kunt u toegang krijgen tot het medisch dossier van uw kind tot 16 jaar.

Om toegang aan te vragen tot het dossier van uw kind, downloadt u het machtigingsformulier voor kinderen tot 12 jaar of het machtigingsformulier voor kinderen vanaf 12 jaar (ook verkrijgbaar bij de centrale receptie in het ziekenhuis). Het ingevulde en ondertekende formulier levert u persoonlijk en samen met uw kind in bij de centrale receptie in het ziekenhuis

Hierbij moet u zicht beiden identificeren met een geldig identiteitsbewijs.

Mijn Antonius is gekoppeld aan uw eigen persoonlijke, medische dossier. U kunt dus alleen vragen stellen voor uzelf. Als u gemachtigd bent voor toegang tot de gegevens van een andere patiënt, kunt u wel vragen stellen over deze patiënt.

Nee, dat is niet mogelijk. Medische informatie is vertrouwelijk. Daarom hebben u en uw partner ieder een eigen Mijn Antonius account. U kunt wel toegang aanvragen tot de gegevens van uw partner. Hiervoor moet uw partner dan toestemming geven.

Hoe u dit regelt, leest u bij de vraag 'Kan ik de gegevens van een andere patiënt bekijken in Mijn Antonius?' bovenaan deze pagina.

Nee. Uw medische gegevens in Mijn Antonius zijn alleen zichtbaar voor u en uw gemachtigden. Uw huisarts of andere zorgverleners kunnen dus niet via Mijn Antonius toegang krijgen tot uw dossier.

Uw zorgverleners in het St. Antonius Ziekenhuis hebben wel toegang tot uw gegevens via het elektronisch patiëntendossier.

Vragen?

avatar_op_wit-hand_links_1_1.jpg