Polikliniek bezoeken

Verloop van uw poliafspraak

Inschrijven

Heeft u voor de eerste keer een afspraak in ons ziekenhuis? Dan wordt u eerst ingeschreven als patiënt. Neem hiervoor ook een geldig legitimatiebewijs mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Houd er rekening mee dat het inschrijven ca. 15 minuten van uw tijd vraagt.

U kunt zich melden bij de receptie (in Nieuwegein en Woerden op de begane grond en in Utrecht op de eerste etage). De baliemedewerker registreert u als patiënt en maakt ook een foto van u.

De inschrijfbalie is geopend op werkdagen, van 7.30 tot 16.30 uur.

Daarna gaat u naar de poli waar u een afspraak heeft.

Melden op de poli

Bent u al ingeschreven als patiënt? Dan kunt u direct naar de poli gaan waar u een afspraak heeft. U meldt zich bij de balie en neemt daarna plaats in de wachtruimte. Wij streven ernaar u zoveel mogelijk op de afgesproken tijd te helpen. Het kan echter voorkomen dat u even moet wachten, bijvoorbeeld door een spoedgeval.

Duurt het wachten lang(er), vraag dan gerust aan de poliassistent wat de verwachte wachttijd is. Vaak zullen zij dit zelf ook al aan u melden.

De afspraak met uw arts

Als u aan beurt bent, wordt u binnengeroepen door de arts. Deze zal u vragen naar de aanleiding van uw bezoek en u vragen stellen om te achterhalen wat er met u aan de hand is. Het is belangrijk dat u alle informatie over uw gezondheid geeft. Soms volgt een lichamelijk onderzoek.

Stel gerust al uw vragen. U kunt aantekeningen maken of het gesprek opnemen met uw mobiele telefoon. Begrijpt u iets niet? Of heeft u vragen die nog niet beantwoord zijn? Vraag uw arts om uitleg. 

De drie goede vragen van de Nederlandse Patiënten Federatie kunnen u helpen om de informatie te verzamelen die u nodig heeft:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

De arts bespreekt verder met welke aanvullende onderzoeken of behandeling(en) in uw situatie mogelijk zijn. Als het nodig is, maakt de assistent een nieuwe afspraak op de poli. Soms is een opname in het ziekenhuis nodig. In dat geval wijst de assistent u de weg naar de  Voorbereiding Opname. Hier kunt u zonder afspraak binnenlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken.

Na uw afspraak

Na het bezoek informeert uw arts uw huisarts. U kunt deze informatie nalezen in Mijn Antonius.

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Het St. Antonius is een topklinisch opleidingsziekenhuis. U kunt dus te maken krijgen met  verschillende zorgverleners, zoals met artsen die in opleiding zijn tot medisch specialist. Een arts in opleiding werkt altijd onder toezicht van een medisch specialist. Wilt u liever de medisch specialist spreken, laat het dan gerust weten.

Terug naar boven