Vraag & antwoord Mijn Antonius

Vernieuwingen Mijn Antonius

Als u na 19 juni 2021 inlogt in Mijn Antonius, ziet u dat uw patiëntportaal is vernieuwd. De vormgeving is veranderd, het menu is verbeterd en een deel van uw medische gegevens is eenvoudiger toegankelijk.

De Mijn Antonius homepage is de eerste pagina die u ziet nadat u in Mijn Antonius bent ingelogd.

Als u inlogt in Mijn Antonius, komt u terecht op een vernieuwde homepage. De vormgeving is aangepast en er is een nieuwe menu-indeling. Het kan dus zijn dat iets op een andere plaats staat dan u gewend bent. 

Tijdlijn

De meest actuele berichten en afspraken leest u voortaan in een tijdlijn. Het nieuwste bericht staat boven in de tijdlijn. Als u gemachtigd bent voor bijvoorbeeld uw kind(eren), dan ziet u ook die afspraken in de tijdlijn terug.

Klik op logo 

Wanneer u op het St. Antonius Ziekenhuis logo klikt bovenin, komt u weer terug op de homepage van Mijn Antonius.

Om alle Mijn Antonius mogelijkheden makkelijker te gebruiken, is het menu overzichtelijker gemaakt.

  • Als u klikt op ‘Uw menu’ linksboven, dan ziet u wat er allemaal mogelijk is in Mijn Antonius.
  • Door uw zoekterm in het zoekveld bovenin het menu in te voeren, vindt u gemakkelijk wat u nodig heeft in Mijn Antonius.

Veel dingen kunt u in Mijn Antonius zelf regelen. Bijvoorbeeld online een afspraak maken, een vraag stellen aan uw zorgverlener, uw onderzoeksuitslagen inzien en uw huisarts en apotheek wijzigen.

Ja, dat kan. Bovenaan de pagina staat een aantal snelkoppelingen naar bepaalde menu-onderdelen. Deze snelkoppelingen kunt u naar eigen wens aanpassen, zodat wat voor u belangrijk is, altijd snel beschikbaar is. U kunt deze voorkeuren wijzigen in het menu Snelkoppelingen of door op uw foto te gaan staan.

Via het nieuwe menu heeft u vanaf nu eenvoudiger toegang tot uw geregistreerde gezondheidsproblemen via het menu ‘Gezondheidssamenvatting’ en tot uw medische voorgeschiedenis via het menu ‘Medische voorgeschiedenis’.

Eerder vond u deze informatie in de download van uw Gezondheidssamenvatting en/of in de brieven van uw zorgverleners.

Het kan voorkomen dat u denkt dat de informatie in Mijn Antonius niet helemaal volledig is of dat er woorden in staan die u niet herkent of begrijpt.

We verzoeken u vriendelijk deze vragen of opmerkingen tijdens uw volgende afspraak te bespreken met u zorgverlener.  Lees hier wat u verder kunt doen als u vragen heeft over uw gezondheidsproblemen of medische voorgeschiedenis.

Mijn Antonius is ook beschikbaar als app. Daarmee heeft u ook toegang tot Mijn Antonius via uw mobiele telefoon. De app heet 'Mijn Antonius' en is gratis te downloaden via de App Store of Google Play. 

Voorheen heette de app Mychart. Sinds 22 augustus 2022 is de vernieuwde app 'Mijn Antonius' beschikbaar.  Lees meer over de Mijn Antonius-app.

Meer weten?

avatar_op_wit-hand_links_1_1.jpg

Heeft u vragen over Mijn Antonius? Kijk dan verder op onze website. Komt u er niet uit? De medewerkers van de Mijn Antonius Helpdesk staan voor u klaar via mijnantonius@antoniusziekenhuis.nl of 088 320 81 00 (maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur).

Terug naar boven