Afspraken met kinderen

De poli-afspraak van uw kind

U heeft een afspraak met uw kind in ons ziekenhuis. Ook in ons ziekenhuis gelden verschillende maatregelen. In dit bericht de belangrijkste informatie.

Op deze pagina snel naar

Meer over de corona-maatregelen

Enkele dagen voor de afspraak

Voor sommige afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis nemen we enkele dagen van tevoren contact met u op via Mijn Antonius, e-mail of telefoon en stellen wij u de volgende vragen:

• Hebben u en/of uw kind klachten die op corona kunnen wijzen? Hierbij gaat het om klachten die u en/of uw kind sinds kort hebben en niet over klachten die u en/of uw kind altijd hebben vanwege andere aandoeningen:
    • Temperatuur boven de 38.0 C (bij paracetamolgebruik boven 37.5 C)
    • Luchtwegklachten zoals: hoesten, benauwdheid, keelpijn, neusverkoudheid, reuk- en/of smaakstoornis.
  • Zijn u en/of uw kind de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand met corona?*
  • Zijn u en/of uw kind de afgelopen 10 dagen in een buitenlands gebied geweest met code oranje/rood?*

Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Dan stellen we de afspraak uit óf gaat de afspraak door en nemen we passende maatregelen.

*Bent u en/of uw kind na 5 dagen quarantaine negatief getest op corona én heeft u geen klachten dan mag u wel komen.

Vlak voor de afspraak

• Stel uzelf (de ouder/verzorger die met het kind meekomt) bovenstaande vragen. Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de poli voor overleg.
  • Hebben u en/of uw kind een huisgenoot met klachten die kunnen wijzen op corona? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de poli voor overleg.
  • Plan uw route naar het ziekenhuis zo dat u op tijd bent.

Het ziekenhuis binnengaan

• Houd minimaal 1,5 meter afstand en geef ook geen hand.
  • Er mag 1 ouder/verzorger met het kind mee het ziekenhuis in.
  • Draag (vanaf 13 jaar) overal in het ziekenhuis een chirurgisch mond-neusmasker. Dit geldt ook als u geen klachten heeft.
  • Desinfecteer uw handen met de handalcohol. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 13 jaar.

Afspraak met de zorgverlener

• De zorgverlener geeft u en uw kind bij binnenkomst geen hand.
  • In de spreekkamer mogen u en uw kind het mond-neusmasker afzetten, tenzij de zorgverlener of polikliniek een andere afspraak met u heeft gemaakt.
  • Een eventuele uitslag volgt indien mogelijk telefonisch of via videoafspraak.

Na de afspraak

• Als de zorgverlener medicatie voorschrijft, kunt u deze meteen afhalen bij de St. Antonius Apotheek.
  • Desinfecteer uw handen. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 13 jaar.
  • Verlaat het ziekenhuis direct na de afspraak van uw afspraak.
  • Worden u en uw kind opgehaald en moet u wachten? Doe dit dan in de centrale hal van het ziekenhuis.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de gang van zaken in ons ziekenhuis tijdens corona? Bekijk dan onze webpagina over het coronavirus.

We begrijpen dat al deze maatregelen veel van u en uw kind vragen, daarom alvast hartelijk dank voor uw medewerking en uw begrip.

Code
COVALG 04-AD