Uw afspraken tijdens de corona-epidemie

Poli-afspraken, operaties & opnames

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken en om 1,5 meter afstand te kunnen houden, zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in ons ziekenhuis zijn.

 • Afspraken worden, als dit veilig en verantwoord is, verplaatst of vinden telefonisch of via een videoafspraak plaats.
 • Een deel van de poli-afspraken, onderzoeken, dagbehandelingen en opnames gaat wel door. Dan gelden extra voorzorgsmaatregelen.
 • Let op: patiënten, bezoekers en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis dragen in het ziekenhuis een mond-neusmasker. Bij voorkeur neemt u uw eigen mond-neusmasker mee, anders krijgt u er een bij de ingang van ons ziekenhuis. Dat geldt ook voor mensen die geen klachten hebben. Op sommige plekken is zelfs een chirurgisch mond-neusmasker verplicht, zoals op de verpleegafdelingen. In dat geval krijgt u er een van ons uitgereikt. Dit beleid geldt ook voor onze poliklinieken in Houten, Mijdrecht en Utrecht Overvecht.

Poli-afspraken

 • Wordt uw poli-afspraak uitgesteld of veranderd in een telefonische afspraak of een videoafspraak, dan nemen wij ongeveer een week van te voren (telefonisch, per mail of brief) contact met u op.
 • Gaat uw afspraak door, dan nemen we voor sommige afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis, alleen indien nodig, enkele dagen van tevoren per mail/Mijn Antonius (het patiëntportaal) of telefoon contact met u op om te vragen naar klachten die op corona kunnen wijzen. Ook vragen we u of u onlangs in contact bent geweest met iemand met een bewezen corona-infectie en of u de afgelopen 2 weken bent teruggekomen uit een land of regio waar een negatief reisadvies geldt (kleurcode oranje of rood).

  Heeft u klachten die op corona kunnen wijzen en/of bent u onlangs in contact geweest met iemand met corona of in een gebied geweest met de kleurcode oranje of rood? Dan stellen we de afspraak uit óf gaat de afspraak door en worden passende maatregelen genomen.

 • Lees onderstaande informatie ter voorbereiding op uw bezoek aan de polikliniek.

Vragen?

Inloopspreekuur 'Check je plek'

Ook het inloopspreekuur 'Check je plek' van de poli Dermatologie gaat 6 oktober weer van start. Lees meer hierover.  

Geplande operaties en opnames

 • Gaat uw operatie en/of opname niet door, dan nemen wij de week ervoor (telefonisch, per mail of brief) contact met u op. Hoort u niets? Dan kunt u ervan uitgaan dat uw operatie gewoon doorgaat.
 • Gaat uw operatie en/of opname wel door, dan nemen we voor sommige afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis, alleen indien nodig, enkele dagen van tevoren per mail/Mijn Antonius (het patiëntportaal) of telefoon contact met u op om te vragen naar klachten die op corona kunnen wijzen. Ook vragen we u of u onlangs in contact bent geweest met iemand met een bewezen corona-infectie en of u de afgelopen 2 weken bent teruggekomen uit een land of regio waar een negatief reisadvies geldt (kleurcode oranje of rood).

  Heeft u klachten die op corona kunnen wijzen en/of bent u onlangs in contact geweest met iemand met corona of in een gebied geweest met de kleurcode oranje of rood? Dan stellen we de afspraak uit óf gaat de afspraak door en worden passende maatregelen genomen.

Vragen?

Heeft u vragen over uw operatie of opname, neem dan contact op met: