Behandelingen & onderzoeken

Preoperatief onderzoek bij een hartoperatie

Een hartoperatie is een grote ingreep. Om ervoor te zorgen dat uw operatie zo goed mogelijk verloopt, is het nodig dat u van tevoren verschillende onderzoeken ondergaat. Welke dat zijn, hangt af van de operatie waarvoor u staat ingepland.

Ongeveer vier weken voor de operatie wordt u door ons ziekenhuis opgeroepen voor deze onderzoeken. U hebt op die dag ook een gesprek met de cardioloog, de verpleegkundige, de fysiotherapeut en de anesthesist (verdovingsarts).

Op deze pagina snel naar

Meer over preoperatief onderzoek bij een hartoperatie

De onderzoeken en gesprekken vinden plaats op onze polikliniek en duren ongeveer een halve dag. Na de onderzoeken kunt u weer naar huis.

Soms wil de arts dat er nog meer onderzoeken worden gedaan. Deze proberen we voor de operatiedatum af te ronden. Lukt dit niet dan kan dat betekenen dat uw operatie enige tijd moet worden uitgesteld.

Expertise en ervaring

Het St. Antonius Hartcentrum is een toonaangevend behandelcentrum voor alle vormen van hartklachten en -aandoeningen. We zijn bovendien het grootste hartcentrum van Nederland en leveren kwalitatief hoogwaardige zorg tot ver buiten de regiogrenzen.

Meer informatie

Websites

Meer informatie over hart- en vaatziekten en mogelijke onderzoeken vindt u op de volgende websites:

Gerelateerde informatie

Code
CAR O-OD-12