2 november: Open Dag St. Antonius Woerden

Rondleidingen door St. Antonius Woerden

deutekom

Marlène van Deutekom, hartfunctielaborant en echolaborant in opleiding

Verspreid door het gebouw geven medewerkers tijdens de Open Dag diverse rondleidingen. Neem een kijkje op onze nieuwe afdeling St. Antonius Slaapgeneeskunde en bezoek de poli Cardiologie, St. Antonius Orthopedie en Urologie of onze andere poliklinieken.

De poli Cardiologie/Hartfunctie pakt groots uit tijdens de Open Dag. Bezoekers kunnen er meedoen aan uiteenlopende onderzoekjes en testjes. Zo kunnen aanwezigen hun cholesterol en bloeddruk controleren en meedoen aan een leefstijlquiz, waar op een interactieve manier allerlei vragen over gezondheid en leefstijl voorbij komen. Ook kunnen er hartfilmpjes worden gemaakt en is er een fietstest, waarbij bloeddruk en hartritme in de gaten worden gehouden tijdens inspanning.   

“We richten ons tijdens de Open Dag zeker niet alleen op de oudere bezoeker, maar zeker ook op kinderen”, vertelt Marlène van Deutekom, hartfunctielaborant en echolaborant in opleiding. “Ze kunnen een korte echo laten maken van het hart en ontdekken hoe het hart er van binnen uitziet. Tijdens de quiz kunnen ze bovendien een leuke prijs winnen. Kortom, iedereen is van harte welkom!”

St. Antonius Slaapgeneeskunde

Afgelopen zomer opende St. Antonius Slaapgeneeskunde de deuren, het grootste slaapcentrum van Midden-Nederland. Tijdens de Open Dag  geven de medewerkers van St. Antonius Slaapgeneeskunde een rondleiding over de afdeling. Ze laten de slaapkamers zien waar slaaponderzoeken plaatsvinden en vertellen meer over de verschillende slaapmaskers die ze gebruiken. Daarnaast geven ze tips voor een goede nachtrust en vertellen welke apps hierbij wel en niet werken.

Slaaptherapeut Linda Bronts raadt iedereen aan om St. Antonius Slaapgeneeskunde zeker niet over te slaan tijdens de Open Dag. “Bezoekers moeten zeker bij ons langskomen tijdens de Open Dag, omdat ze dan al hun vragen over slaap kunnen stellen. Je ontdekt wat je altijd al hebt willen weten over slaap én meer”, vertelt slaaptherapeut Linda Bronts.

Skelet

Ook bij de poli Orthopedie is van alles te beleven tijdens de Open Dag. “Belangstellenden kunnen zelf op een nagemaakte knie of schouder ervaren hoe een ingreep in zijn werk gaat. Er staat een skelet en orthopeden vertellen meer over de nieuwste ontwikkelingen”, vertelt Ronald Wessel, orthopeed. “Iedereen die wil weten hoe zijn of haar lichaam werkt en vooral interactief bezig wil zijn, moet zeker een kijkje komen nemen op de poli Orthopedie.”