Specialisme

Bevallen in het ziekenhuis met je eigen verloskundige

Het krijgen van een kind is een natuurlijke en intieme gebeurtenis die,  als je zwangerschap ongecompliceerd verloopt prima thuis kan plaatsvinden. Echter, de helft van de bevallingen die onder begeleiding van de verloskundige begint, eindigt onder begeleiding van de gynaecoloog.

Pasgeboren baby op hand

De verloskundige verwijst je naar de gynaecoloog zodra extra controle nodig is of als hij of zij denkt dat de bevalling niet normaal zal verlopen.

Wil je graag poliklinisch (in het ziekenhuis) bevallen met je eigen verloskundige dat ben je bij St. Antonius Geboortezorg aan het goede adres. Jullie bepalen als aanstaande ouders zelf waar jullie het liefst je kind willen krijgen. Kies je voor de poliklinische bevalling dan zal je eigen verloskundige de bevalling begeleiden in een van de suites van St. Antonius Geboortezorg.

Mochten er complicaties optreden tijdens de bevalling, dan neemt de gynaecoloog van St. Antonius Geboortezorg de zorg over. Dit zal in nauwe samenwerking met de verloskundige gebeuren. Belangrijkste vinden wij dat de moeder niet verplaatst hoeft te worden tijdens de bevalling. Of je nu met je eigen verloskundige of bij de gynaecoloog bevalt, je blijft in je eigen suite, wij zorgen voor een goede overdracht en samenwerking met jouw eigen verloskundige.

St. Antonius Geboortezorg werkt nauw samen het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Uniek. Een samenwerkingsverband waarbij ruim 20 verloskundigenpraktijken in de regio Utrecht (Nieuwegein en Woerden) zijn aangesloten. Kijk welke verloskundigenpraktijk dicht bij jou in de buurt zit.

Bij welke verloskundigenpraktijk je ook bent, je bent altijd welkom om bij ons te komen bevallen.