Specialisme

Informatieavonden en rondleidingen

Wij geven je graag een rondleiding op onze bevallingslocaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig diverse informatieavonden om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden.

Kijk hieronder naar de mogelijkheden per locatie.

Rondleidingen

 • Nieuwegein en Utrecht

  Graag bieden wij jou en je partner ter voorbereiding op een mogelijke bevalling bij St. Antonius Geboortezorg alvast een kijkje op onze afdeling. Een rondleiding (circa 5 stellen) duurt maximaal 30 minuten.

  Rondleidingen Utrecht

  De rondleidingen in Utrecht zijn maandelijks op iedere 1e dinsdagavond van de maand tussen 18.30 – 21.00 uur of op zaterdagochtend (iedere 3e zaterdag van de maand) van 9.00 – 13.00 uur. Op dinsdagavond bieden wij ook rondleidingen in het Engels.

  Door de enorme belangstelling zitten onze rondleidingen helaas al snel volgeboekt. Mocht je in die periode uitgerekend zijn en toch een kijkje willen komen nemen neem dan contact op met geboortezorg-rondleiding@antoniusziekenhuis.nl

  Bekijk ook onze praktische presentatie, deze geeft je handige informatie die je nodig hebt zodra je bij ons komt bevallen (bijvoorbeeld waar je kunt parkeren, welke borden je moet volgen, bij wie je je moet melden etc.).

  Rondleidingen Nieuwegein

  Vanwege de tijdelijke sluiting van onze locatie te Nieuwegein vinden tot die tijd alle rondleidingen plaats in Utrecht.

  Bekijk hier op welke data en tijden de rondleidingen zijn.

  Bekijk ook vast op welke data onze rondleidingen in 2019 plaatsvinden.

  Meld je aan

  Wil je graag deelnemen aan een van onze rondleidingen? Meld je dan aan via ons aanmeldformulier rondleidingen.

  Je kunt met maximaal 2 personen deelnemen. Liever geen kinderen meenemen naar de rondleiding aangezien deze uiteraard plaatsvindt op een afdeling waar de zorg voor onze cliënten continu doorgaat.

  Na bevestiging van je inschrijving, ben je op de aangegeven datum en tijdstip van harte welkom bij St. Antonius Geboortezorg.  In Utrecht verzamelen we  aan de leestafel bij de oogpoli (route 80) net voorbij onze polikliniek (route 82). Dus niet wachten bij onze polikliniek zelf. Over het algemeen wordt je opgevangen door een gastvrouw.

  In Nieuwegein kun je wachten bij de polikliniek, deze is bereikbaar gelijk vanuit de parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis. Bij de entree van Geboortezorg ga je naar binnen en ga je naar de 2e etage waar je de polikliniek aantreft. Op beide locaties word je opgehaald voor je rondleiding.

  Mocht je toch al een indruk willen hebben van hoe het is om te ‘bevallen bij St. Antonius Geboortezorg’ bekijk dan dit praktische filmpje over onze bevallingslocatie in Nieuwegein.

  Wij heten je alvast van harte welkom!

 • Woerden

  Sinds januari 2018 is het niet meer mogelijk om te bevallen in het ziekenhuis in Woerden of in het Geboortecentrum in Woerden. Je kunt nu bevallen in ons ziekenhuis in Nieuwegein of in ons nieuwe Geboortecentrum in Utrecht.

  Er worden op dit moment geen rondleidingen in Woerden meer gegeven.

  St. Antonius Geboortezorg, locatie Woerden kun je bereiken via T  088 - 320 64 00 (ma t/m vrij 9.00 tot 16.00 uur). Voor spoed, bel 088 - 320 64 11.

Informatieavonden

 • Informatieavond 'Een goede start!' (over borstvoeding en de kraamtijd)

  Ongeveer 10 keer per jaar organiseren wij in samenwerking met het consultatiebureau de informatieavond 'Een goede start!' over een goede voorbereiding op de kraamtijd en borstvoeding. Het consultatiebureau informeert je over de eerste tijd met je baby en de rol van het consultatiebureau daarbij. Daarnaast geven borstvoedingdeskundigen van St. Antonius Geboortezorg voorlichting over borstvoeding.

  Informatieavond-een-goede-start

  Als je onder begeleiding bent bij St. Antonius Geboortezorg kun je met je vragen over borstvoeding terecht bij de lactatiekundige. Deze is voor vragen te bereiken via de mail geboortezorg-lactatiekundigen@antoniusziekenhuis.nl. Het is eventueel ook mogelijk een afspraak met de lactatiekundige te maken. Dit geldt alleen voor clienten van St. Antonius Geboortezorg.

  Voor wie? 

  De informatieavonden zijn bedoeld voor alle zwangeren en hun partners. Ook als je niet onder zwangerschapsbegeleiding bent bij St. Antonius Geboortezorg ben je van harte welkom. Je kunt de hele avond bijwonen of een deel ervan. Bij het aanmelden kun je dit aangeven.

  Wanneer?

  2019

  • 21 januari (Utrecht)
  • 11 februari (Nieuwegein)
  • 11 maart (Utrecht)
  • 8 april (Nieuwegein)
  • 13 mei (Utrecht)
  • 17 juni (Nieuwegein)
  • 2 september (Utrecht)
  • 7 oktober (Nieuwegein)
  • 11 november (Utrecht)
  • 9 december (Nieuwegein)

  Tijd

  19.30 - 21.15 uur

  Deel 1 'Als je net een baby hebt': 19.30 - 20.15 uur
  Deel 2 'Borstvoeding': 20.30 - 21.15 uur

  We willen je vragen op tijd te komen; zo mis je niets van de avond. We starten namelijk stipt om 19.30 uur met de informatieavond.

  Waar?

  De informatieavonden vinden plaats in Conferentieruimte 2 op de 2e etage (in het rode gedeelte; neem hiervoor de rode lift) van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein (Koekoekslaan 1) of in het Auditorium, St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht (Soestwetering 1).

  Tip! Neem een kussentje mee als (langer) zitten lastig is voor je momenteel.

  Informatie en aanmelden

  Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar geboortezorg@antoniusziekenhuis.nl

  Je kunt je voor de informatieavond aanmelden via ons aanmeldformulier.

  De interesse in deze informatieavond is groot. Ben je verhinderd? Laat het ons weten. Dit geeft immers weer mogelijkheden voor andere geïnteresseerden. Bij voorbaat dank!

 • Cursus Aanpakken voor aanstaande vaders

  Bij St. Antonius Geboortezorg vinden wij dat iedere zwangere vrouw en haar partner centraal staan in een heel bijzondere fase van hun leven. We geloven in gezinsgerichte zorg. Dat betekent dat wij niet alleen aandacht hebben voor moeder en kind, maar ook voor jou, de vader. Voor jou verandert er tenslotte ook van alles! Daarom bieden wij speciaal voor vaders in spé de cursus 'Aanpakken voor aanstaande vaders' aan. Ook als je met je partner niet onder begeleiding bent bij St. Antonius Geboortezorg ben je van harte welkom.

  Vader met baby

  Wat kun je verwachten

  Tijdens de cursus geven we je alle informatie die je nodig hebt over zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling. Deze wordt gegeven door David Borman, gecertificeerd trainer sinds 2009, voormalig verloskundige, verloskundig opleider, communicatietrainer, perinatale auditvoorzitter en andere werkzaamheden en zelf vader sinds 2008.

  Volg deze cursus als je:

  • een beknopte maar complete cursus wilt volgen (de cursus bestaat uit twee avonden van 2,5 uur);
  • een goede voorlichting wilt over zwangerschap en bevalling en jouw rol hierin;
  • praktische tips wilt over hoe je je vrouw kunt helpen (inclusief EHBOB: Eerste Hulp Bij Onverwachte Bevallingen®).

  Wanneer en waar?

  Je kunt aan de cursus deelnemen op:

  2018

  • 23 en 30 oktober 2018

  De cursusavonden vinden van 19.15 tot 22.00 uur plaats in het St. Antonius Ziekenhuis (Maarten Rook Zaal) aan de Koekoekslaan 1 te Nieuwegein.

  Deelnemen?

  Wil je deelnemen? Meld je dan aan via vadercursus.nl.

  De kosten van de cursus bedragen € 79,95 voor 2 avonden en is inclusief 2 eBooks van in totaal meer dan 70 bladzijden met daarin alle tips uit de cursus en meer.

  Meer informatie

  Aanvullende informatie vind je op vadercursus.nl. Heb je vragen, dan kun je contact met ons opnemen via Chantal Dijkhuizen, communicatieadviseur St. Antonius Geboortezorg, via E c.dijkhuizen@antoniusziekenhuis.nl of T 088 320 64 21.