Specialisme

Informatieavonden en rondleidingen (nu alleen online i.v.m. coronavirus)

Wij geven je graag een rondleiding op onze bevallingslocatie. Daarnaast organiseren wij regelmatig diverse informatieavonden om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden.

Let op! In verband met alle coronamaatregelen kunnen wij momenteel helaas nog geen rondleidingen aanbieden. De informatieavonden zijn nu webinars.
Zodra fysieke bijeenkomsten weer mogelijk zijn, laten wij dat uiteraard weten! Zie hieronder voor een kort filmpje om een indruk te krijgen van onze afdeling.

Rondleidingen

 • Utrecht

  Rondleiding afdeling Geboortezorg in tijden van corona

  Graag bieden wij jou en je partner ter voorbereiding op een mogelijke bevalling bij St. Antonius Geboortezorg alvast een kijkje op onze afdeling. Een rondleiding (circa 5 stellen) duurt maximaal 30 minuten. Let op! I.v.m. alle aangescherpte maatregelen t.a.v. het coronavirus zijn er helaas geen rondleidingen bij Geboortezorg.
  Bekijk het filmpje van de afdeling Geboortezorg voor een indruk en praktische informatie!

  Mocht je al een indruk willen hebben van hoe het is om te ‘bevallen bij St. Antonius Geboortezorg’ - zeker nu er geen fysieke rondleidingen zijn vanwege de coronamaatregelen - bekijk dan dit praktische filmpje van onze afdeling Geboortezorg te Utrecht.

  Bekijk ook onze handige presentatie, deze items geven je handige informatie die je nodig hebt zodra je bij ons komt bevallen (bijvoorbeeld waar je kunt parkeren, welke borden je moet volgen, bij wie je je moet melden etc.).

  Wij heten je alvast van harte welkom!

 • Woerden en Nieuwgein

  Sinds januari 2018 is het niet meer mogelijk om te bevallen in het ziekenhuis in Woerden of in het Geboortecentrum in Woerden. Ook locatie Nieuwegein is niet langer een bevallingslocatie. Je kunt bevallen bij St. Antonius Geboortezorg in Utrecht. Er worden geen rondleidingen in Woerden en Nieuwegein meer gegeven.

  St. Antonius Geboortezorg, locatie Woerden en Nieuwegein kun je bereiken via T  088 320 64 00 (maandag t/m vrijdag 9.00 tot 16.00 uur). Voor spoed, bel 088 320 64 11.

Informatieavonden (online)

 • Webinar 'Een goede start!' (over borstvoeding)

  Let op! Gezien alle maatregelen omtrent het coronavirus vinden er de komende tijd helaas geen informatieavonden plaats. Zodra dit weer mogelijk is, laten we dan uiteraard weten. Nu geven we deze informatieavond maandelijks in de vorm van een webinar. Lees meer hierover op deze pagina.

  Webinar over borstvoeding

  Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat er veel aanpassingen zijn in de zorg, zo ook dat er voorlopig helaas uit voorzorg geen fysieke bijeenkomsten met groepen externen in ons ziekenhuis mogelijk zijn. Onze informatieavond 'Een goede start' kan dus ook de komende tijd nog niet plaatsvinden. Omdat we je uiteraard graag zo goed mogelijk willen voorbereiden op een goede start met je kindje organiseren we elke maand een webinar (online voorlichting). Schrijf je gerust in via de link voor het eerstvolgende webinar over meer informatie over borstvoeding! We kijken er naar uit om jullie op deze digitale manier toch goede voorlichting te kunnen geven. 

  Informatieavond-een-goede-start

  Als je onder begeleiding bent bij St. Antonius Geboortezorg kun je met je vragen over borstvoeding ook terecht bij onze lactatiekundigen. Het lactatiekundig spreekuur is twee keer per maand op woensdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur op onze locatie te Nieuwegein.

  Je kunt een afspraak maken via onze polikliniek op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur via T 088 - 320 64 00.

  Voor wie? 

  De webinars zijn bedoeld voor alle zwangeren en hun partners. Ook als je niet onder zwangerschapsbegeleiding bent bij St. Antonius Geboortezorg ben je van harte welkom. 

  Wanneer?

  19 januari, 10 februari en 16 maart 2021 (online voorlichting)

  Let op! Helaas vinden er momenteel helaas geen fysieke informatieavonden plaats in het St. Antonius Ziekenhuis i.v.m. het coronavirus.

  Informatie en aanmelden

  Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar geboortezorg@antoniusziekenhuis.nl

  Je kunt je voor het webinar over borstvoeding aanmelden via ons aanmeldformulier.
   

 • Cursus Aanpakken voor aanstaande vaders

  Bij St. Antonius Geboortezorg vinden wij dat iedere zwangere vrouw en haar partner centraal staan in een heel bijzondere fase van hun leven. We geloven in gezinsgerichte zorg. Dat betekent dat wij niet alleen aandacht hebben voor moeder en kind, maar ook voor jou, de partner! Voor jou verandert er tenslotte ook van alles! Daarom bieden wij speciaal voor vaders (partners) in spé de cursus 'Aanpakken voor aanstaande vaders' aan. Ook als je met je partner niet onder begeleiding bent bij St. Antonius Geboortezorg ben je van harte welkom. En uiteraard ook als je partner een vrouw is, is je partner welkom!

  Vader met baby

  Wat kun je verwachten

  Tijdens de cursus geven we je alle informatie die je nodig hebt over zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling. Deze wordt gegeven door David Borman, gecertificeerd trainer sinds 2009, voormalig verloskundige, verloskundig opleider, communicatietrainer, perinatale auditvoorzitter en andere werkzaamheden en zelf vader sinds 2008.

  Volg deze cursus als je:

  • een beknopte maar complete cursus wilt volgen (de cursus bestaat uit twee avonden van 2,5 uur);
  • een goede voorlichting wilt over zwangerschap en bevalling en jouw rol hierin;
  • praktische tips wilt over hoe je je vrouw kunt helpen (inclusief EHBOB: Eerste Hulp Bij Onverwachte Bevallingen®).

  Wanneer en waar?

  Je kunt aan de cursus deelnemen op:

  Helaas zijn er dit jaar door de huidige richtlijnen i.v.m. het coronavirus geen bijeenkomsten meer voor deze Vadercursus.  Meer informatie lees je op vadercursus.nl

  De cursusavonden vinden van 19.15 tot 22.00 uur plaats in het St. Antonius Ziekenhuis (Maarten Rook Zaal) aan de Koekoekslaan 1 te Nieuwegein.

  Deelnemen?

  Wil je deelnemen? Meld je dan aan via vadercursus.nl.

  De kosten van de cursus bedragen € 79,95 voor 2 avonden en is inclusief 2 eBooks van in totaal meer dan 70 bladzijden met daarin alle tips uit de cursus en meer.

  Meer informatie

  Aanvullende informatie vind je op vadercursus.nl. Heb je vragen, dan kun je contact met ons opnemen via Chantal Dijkhuizen, communicatieadviseur St. Antonius Geboortezorg, via E c.dijkhuizen@antoniusziekenhuis.nl of T 088 320 64 21.