Specialisme

Geboortecentrum Utrecht

St. Antonius Geboortezorg Utrecht

Onze nieuwe bevallingslocatie in Utrecht is begin 2018 in gebruik genomen.
Jullie zijn van harte welkom om bij ons te komen bevallen.

animatie-buitenzijde-nieuwe-geboortecentrum-utrecht

Gezinsgerichte zorg

Bij St. Antonius Geboortezorg wordt volgens het Family Centered Care concept gewerkt. Het gezin staat hierbij centraal. Een van de kenmerken is dat moeder en kind na de bevalling niet worden gescheiden (ook als een van de twee extra zorg nodig heeft). Moeder en kind verblijven samen met de partner in een comfortabele suite en worden alleen (tijdelijk) van elkaar gescheiden als dit medisch noodzakelijk is. Voor te vroeg geboren baby’s zijn er speciale suites met een couveuse (neonatologiesuites), waar moeder en kind ook samen verblijven.

gezinsgerichte-zorg-geboortecentrum-antonius

Van alle gemakken voorzien

Het geboortecentrum heeft 32 suites. Alle suites hebben een vaste bedbank voor de partner en een eigen badkamer met douche en toilet. Veel verlossuites hebben daarnaast een ontspanningsbad en er zijn ook twee suites met een speciaal bevalbad. Alle medische apparatuur is weggeborgen achter kastdeuren, maar is wel - heel veilig - in een handomdraai beschikbaar.

Pijnbestrijding, bijvoorbeeld een ruggenprik, wordt op de verlossuite gegeven. Ook is er lachgas beschikbaar in een aantal verlossuites. Dit kan alleen worden toegediend als pijnbestrijding bij poliklinische bevallingen met de eigen verloskundige, mits er gekwalicifeerde zorgverleners zijn t.a.v. het gebruik van lachgas.

In een speciale familiekamer kan het bezoek even verblijven, een spelletje doen of wat eten. Er zijn geen vaste bezoektijden bij Geboortezorg. Verder zijn er, vlakbij de ingang,  aparte parkeerplekken voor vrouwen die gaan bevallen en voor verloskundigen.

animatie-toekomstige-familiekamer-geboortezorg-utrecht.

Familiekamer

animatie-toekomstige-familiekamer-geboortezorg-utrecht.

Verlossuite

Met je eigen verloskundige of bij de gynaecoloog

Je kunt bij ons bevallen met je eigen verloskundige of bij de gynaecoloog als dit medisch noodzakelijk is. Gynaecoloog, verloskundige, verpleegkundige, anesthesist en een operatieteam zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week aanwezig en werken zeer nauw samen. Ook kinderartsen en kraamverzorgenden zijn beschikbaar wanneer dit nodig is.

Bevallingslocaties

St. Antonius Geboortezorg heeft 2 bevallingslocaties: Utrecht en Nieuwegein. Op locatie Utrecht vinden op dit moment alle (acute) bevallingen plaats. In Nieuwegein vinden alleen geplande keizersnedes plaats. Vanaf medio 2020 gaat St. Antonius Geboortezorg definitief naar Utrecht dus vanaf dat moment vinden ook de geplande keizersnedes plaats in Utrecht. Lees hier meer.

Rondleiding geboortecentrum

Je bent van harte welkom voor een rondleiding in Utrecht.  Je kunt je hiervoor inschrijven.

Wij kijken er naar uit jullie bij ons te mogen verwelkomen!

gratia-martens
Gynaecoloog Gratia Martens
 
“Moeder en kind staan centraal en blijven op dezelfde kamer. Ook als een van de twee extra zorg nodig heeft. Als de baby een tijdje in de couveuse moet liggen, dan is dat niet meer op de kinderafdeling, maar bij de moeder op de kamer.”
ja-schipper
Kinderarts Hans Schipper

“Het nieuwe geboortecentrum biedt het pasgeboren kind optimale kansen voor zijn ontwikkeling en het vormen van een hechte band met zijn ouders/familie. Door de ouders direct intensief  te betrekken bij de zorg versterken wij hun kracht, ook in geval van ziekte of vroeggeboorte. Samen op weg met een groeiend vertrouwen in de toekomst. Zorg voor de allerkleinsten, een groots gevoel.”
ineke-bouwhuis
Verloskundige Ineke Bouwhuis van verloskundigenpraktijk Uitgerekend Woerden

“Ik vind het echt een pluspunt dat de aanstaande moeder straks op haar kamer kan blijven als een bevalling medisch wordt. Bijvoorbeeld als de bevalling niet vordert, als er andere complicaties optreden of als de aanstaande moeder pijnstilling wil. In Nieuwegein is dit al mogelijk.”