Kankercentrum

Kanker en het coronavirus

Informatie over het coronavirus

Op deze pagina vindt informatie over het coronavirus voor patiënten met kanker.

Covid-19-vaccinatie tijdens de chemotherapie

We begrijpen dat u wellicht vragen heeft over de vaccinatie tegen Covid-19. De antwoorden op een aantal van deze mogelijke vragen beantwoorden we graag in deze brief.

Actuele informatie over het coronavirus en het coronavaccin voor hematologiepatiënten

Mensen met bepaalde aandoeningen hebben daardoor een groter risico als zij worden besmet door corona. De overheid heeft bepaald dat zij eerder hun coronavaccinatie kunnen krijgen, zodat zij tijdig worden beschermd. Ziekenhuizen zijn gevraagd om deze patiënten te vaccineren. Lees ook deze informatie van het RIVM.

De patiënten die hiervoor in aanmerking komen, krijgen een brief en een uitnodiging van het St. Antonius voor de vaccinatie.

Meer informatie leest u op onze webpagina Coronavaccinatie voor bepaalde patiëntengroepen.

Patiëntenvereniging Hematon

Bent u hematologiepatiënt, dan vindt u de meest actuele informatie over het coronavirus en de Covid-19-vaccinatie op de website van patiëntenvereniging Hematon. De Nederlandse Vereniging voor Hematologie (NVvH) werkt deze informatie regelmatig bij. 

Op vrijdag 19 februari vond een webinar plaats met de belangrijkste vragen en antwoorden over de Covid-19-vaccinatie. U kunt de webinar hier terugkijken.