Psychiatrie

Psychiatrie & Psychologie

Het specialisme Psychiatrie & Psychologie in het St. Antonius Ziekenhuis richt zich op de diagnose en behandeling van psychische aandoeningen en klachten.

Dit kunnen psychische aandoeningen en klachten zijn die op zichzelf staan of die samenhangen met lichamelijke aandoeningen.

Psychiatrie en Psychologie in het St. Antonius Ziekenhuis

De meeste klachten die wij behandelen vallen onder één of meer van de onderstaande ziektebeelden:

 • depressieve stoornissen
 • overeetstoornissen
 • onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (somatoforme stoornissen) 
 • moeder en kind zorg (post-partum depressie en post-partum psychose)

Uitgebreid behandelaanbod

Dankzij onze verschillende behandelprogramma’s en therapieën kunnen we iedere patiënt zorg op maat bieden. Behandeling kan zowel poliklinisch als met opname (klinisch) plaatsvinden. Wij richten ons voornamelijk op patiënten vanaf 18 jaar.

Persoonlijk behandelprogramma

De persoonlijke situatie staat centraal. Welke aspecten in iemands persoonlijke leven spelen een rol in het ontstaan, onderhouden of terugvallen van een psychische aandoening of klachten? Dit kunnen existentiële factoren, zwangerschap, persoonlijkheidskenmerken, middelenmisbruik, biologische factoren of lichamelijke ziekten zijn. Hiermee rekening houdend wordt een passend en daardoor doelmatig behandeltraject samengesteld. We bespreken met de patiënt de behandelmogelijkheden en komen gezamenlijk tot een behandelplan.

Multidisciplinair team

Wij werken met multidisciplinaire teams. U kunt als patiënt te maken krijgen met verschillende specialisten. Hierbij kunt u denken aan psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, sociotherapeuten, verpleegkundigen en creatieve en psychomotorische therapeuten. Ook is er afstemming met andere medische specialisten in het St. Antonius als het gaat om bijkomende lichamelijke ziekten die van invloed kunnen zijn op een psychische aandoening, of andersom.

Voorlichtingsfilmpjes

Toon meer

Aandachtsgebieden

Psychiatrie en Psychologie richt zich op ziekenhuispsychiatrie en ziekenhuispsychologie. De voornaamste aandachtsgebieden zijn:

 • Niaz-geaccrediteerd
 • 1300
  nieuwe diagnose-behandelcombinaties
 • 91%
  warme aanbevelingen door patiënten
 • 7,65
  totaalcijfer polikliniek

Meer weten?