Psychiatrie & Psychologie

Wachttijden Psychiatrie & Psychologie

De wachttijd (ook wel toegangstijd genoemd) is de tijd tussen het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt voor uw polibezoek, onderzoek of behandeling. Uiteraard willen wij u graag zo snel mogelijk helpen en daarom doen wij onze uiterste best om eventuele wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Binnen de geestelijke gezondheidszorg is het verplicht om op de website de toegangstijden te vermelden op basis van de toegangstijden van de afgelopen twee maanden. Hierdoor kunnen wachttijden die hieronder vermeld staan afwijken van de werkelijke wachttijden.

Uw wachttijd is soms ook langer als u bijvoorbeeld graag door een bepaalde arts gezien wilt worden of als u een voorkeur heeft voor een specifieke locatie. Soms bent u sneller aan de beurt, bijvoorbeeld als de specialist vindt dat u sneller geholpen moet worden. Bij spoedgevallen gelden onderstaande wachttijden uiteraard niet.

Neem contact op met de poli voor de meest actuele wachttijd.

Behandeling Actuele wachttijd in weken
Behandeling angstproblematiek
Behandeling delirium, dementie en andere cognitieve problematiek
Behandeling onverklaarbare lichamelijke klachten
Behandeling persoonlijkheidsproblematiek
Behandeling problematiek in de kindertijd
Behandeling schizofrenie
Behandeling stemmingsproblematiek
Polikliniek Actuele wachttijd in weken
Consult met arts bij angstproblematiek in ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht
Consult met arts bij onverklaarbare lichamelijke klachten in ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht
Consult met arts bij problematiek in de kindertijd in ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht
Consult met arts bij stemmingsproblematiek in ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht
De wachttijden worden maandelijks geactualiseerd. Laatst bijgewerkt op: 10-03-2020.

Wachtlijstbemiddeling

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximale aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de zogenoemde ‘Treeknorm’), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek (onderzoek) 4 weken. Voor een behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 10 weken.