St. Antonius Apotheek

Geneesmiddelen & gezondheid

St. Antonius Apotheek verstrekt niet alleen medicijnen. We vinden het ook heel belangrijk u goed te adviseren over gezondheid en geneesmiddelengebruik.

Medicatiebewaking

U krijgt een receptgeneesmiddel niet zomaar mee. Eerst controleren we zorgvuldig of u het middel zonder problemen kunt gebruiken. Om dit goed te kunnen doen, houden we altijd bij welke geneesmiddelen u gebruikt. Zo kunt u er zeker van zijn dat u een nieuw geneesmiddel veilig kunt gebruiken.

Van iedere patiënt die een bezoek brengt aan de St. Antonius Apotheek wordt een elektronisch dossier aangelegd. Hierin leggen wij vast welke andere geneesmiddelen gebruikt worden, en of er sprake is van allergieën. Ook andere belangrijke zaken, zoals bekende aandoeningen komen in het dossier te staan. Op deze manier kan de (apothekers)assistent medicatiebewaking uitvoeren wanneer u een recept inlevert voor een geneesmiddel. Er vindt altijd controle plaats op wisselwerkingen met andere geneesmiddelen, doseringen en gebruik. En u krijgt voorlichting over het gebruik, de bijwerkingen en de manier van innemen.

Wilt u niet dat wij een dossier aanleggen, gegevens van u opvragen bij uw vaste apotheek of huisarts of dat wij gegevens terugkoppelen naar uw vaste apotheek of huisarts? Dit kunt u bij ons aangeven. 

Advies en uitleg

Voor een optimale werking van geneesmiddelen is het belangrijk dat u weet hoe u ze moet gebruiken. Daarom geven we altijd uitleg als u een medicijn voor het eerst gaat gebruiken. De belangrijkste informatie staat ook op het etiket. Daarnaast heeft elk medicijn een bijsluiter met informatie over het gebruik, eventuele bijwerkingen of wisselwerkingen met andere middelen of alcohol.

Heeft u last van een bijwerking? U kunt deze melden via info@apotheekantonius.nl.

Uw verzekering

Net als in de openbare apotheek krijgt u uw geneesmiddelen mee op vertoon van uw verzekeringsgegevens. Moet u bij uw verzekering een machtiging aanvragen, dan zullen wij u hierbij behulpzaam zijn. Een eventuele eigen bijdrage rekenen wij graag contant of via uw pinpas met u af.

Meer informatie