Behandelingen & onderzoeken

Sulfasalazine - behandeling bij reuma

Uw arts schrijft u sulfasalazine voor als u een auto-immuunziekte heeft zoals reumatoïde artritis en artritis psoriatica.

Mensen met chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa krijgen ook sulfasalazine voorgeschreven.

Om sulfasalazine goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat u er een aantal dingen over weet. Op de website van Reuma Nederland vindt u betrouwbare informatie over sulfasalazine.

Zodra u op de webpagina sulfasalazine  bent van Reuma Nederland kunt u de folder downloaden en lezen. Het is belangrijk dat u deze informatie van Reuma Nederland ook leest, voordat u begint met het gebruik van dit medicijn.

In deze folder vindt u meer informatie over het medicijn sulfasalazine, zoals:

  • hoe sulfasalazine werkt
  • hoe u sulfasalazine moet gebruiken
  • welke bijwerkingen u kunt krijgen
  • of u sulfasalazine met andere medicijnen kunt gebruiken
  • en andere praktische tips

De beschrijving in de folder van Reuma Nederland kan op detailniveau afwijken van de behandelwijze in het St. Antonius Ziekenhuis.

Bespreek uw vragen met uw behandelend arts. Hij/zij zal u de gang van zaken in het St. Antonius Ziekenhuis rondom uw behandeling uitleggen en u, daar waar nodig, aanvullende uitleg en instructies geven.

Op deze pagina snel naar

Voorbereiding

Mijn Antonius-account aanmaken

Mijn Antonius is het beveiligde online patiëntenportaal van het St. Antonius Ziekenhuis. Heeft u nog geen account? Dan is het handig als u er een aanmaakt. Op onze webpagina Mijn Antonius leest en ziet u hoe u dit eenvoudig doet. 

Expertise en ervaring

De reumatologen van het St. Antonius Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen, slijmbeurzen) die niet door een ongeval of letsel zijn veroorzaakt en ook niet aangeboren zijn. 

Onze reumatologen hebben veel ervaring met diverse vormen van ontstekingsreuma, auto-immuunaandoeningen, osteoporose en echografie.

Vragen?

Bij vragen kunt u bellen met de polikliniek reumatologie via T 088 – 320 58 00. U kunt ook een vraag stellen via ons patiëntenportaal Mijn Antonius.

Veilige zorg in het ziekenhuis

In het St. Antonius Ziekenhuis staat veiligheid voorop. Onze medewerkers doen er alles aan om uw bezoek aan het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Help ons a.u.b. om goed voor u te zorgen door ons te vertellen:  

• Welke medicijnen u gebruikt.
• Of u allergieën heeft.
• Of u (mogelijk) zwanger bent.
• Als u iets niet begrijpt.
• Wat u belangrijk vindt.
• Als u iets ziet wat niet schoon is.

Op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan veilige zorg.

Toon meer over bijdragen aan veilige zorg

Meer informatie

Patiëntenvereniging

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zet zich samen met patiënten, niet-patiënten en leden in voor mensen met reuma.

Websites

Op deze websites vindt u meer informatie over reuma:

Gerelateerde informatie

Code
REU 06-B