Sinds 11 mei vindt er geen uitgebreide toegangscontrole meer plaats bij de ingangen van onze ziekenhuislocaties. In plaats daarvan wordt u als patiënt hartelijk welkom geheten door een van onze medewerkers. Zij stellen u nog maar 1 vraag: “Heeft u klachten die op corona wijzen?”

Is het antwoord “ja”, dan krijgt u een mond-neusmasker aangereikt en uitleg voor het gebruik van het masker.

Deze nieuwe werkwijze draagt er aan bij dat de doorstroom bij de ingangen zo soepel mogelijk verloopt. Nu er meer patiënten en medewerkers naar het ziekenhuis komen, willen we voorkomen dat er rijen ontstaan bij de ingangen.

Corona-check voorafgaand aan bezoek

Om verspreiding van het virus in het ziekenhuis te voorkomen, is het nog steeds belangrijk om patiënten uitgebreid te vragen naar klachten die op corona wijzen. Dit gebeurt voortaan telefonisch. Onze medewerkers bellen iedere patiënt met afspraak in het ziekenhuis hiervoor 3 dagen voor de afspraak.

Begeleiders

U mag in principe geen begeleider meenemen naar het ziekenhuis. Op deze regel bestaat een aantal uitzonderingen. Als er toch een begeleider mee komt, dan wordt ook gevraagd of hij/zij klachten heeft en zo ja, ontvangt diegene ook een mond-neusmasker. Dit geldt ook voor mensen die bij een patiënt op bezoek komen. 

1,5 meter afstand

Op de webpagina 1,5 afstand in het ziekenhuis ziet u welke maatregelen we hebben getroffen om afstand te kunnen bewaren.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

In het ziekenhuis kunt u patiënten en medewerkers tegenkomen die persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Op de webpagina 'Wie draagt welke persoonlijke beschermingsmiddelen' ziet u in wanneer patiënten, bezoekers en medewerkers welke persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.