Polikliniek Utrecht Overvecht

De afdeling Radiologie kampt helaas nog steeds met hoge toegangstijden. Dit komt door een toename van het aantal aanvragen en een tekort aan gespecialiseerde echo-laboranten. Hierdoor kunnen we het gewenste serviceniveau niet meer garanderen. Vandaar dat we in mei besloten hebben te stoppen met de echo-onderzoek op inloop op de ziekenhuislocatie Utrecht en polikliniek Utrecht Overvecht.

Onder andere via het Huisartsen en Specialisten Overleg (voorheen MCC) horen we de klachten van huisartsen. Deze klachten nemen wij zeer serieus. 

We werken momenteel dan ook aan een verbetering. We gaan ervoor om eind dit jaar weer voldoende laboranten te hebben zodat de toegangstijden zijn zoals u van ons gewend bent. We verwachten dat einde van dit jaar de personele bezetting weer op orde is (na de livegang van ons nieuwe elektronisch patiëntendossier). In ons ziekenhuis in Utrecht krijgen we een extra röntgenapparaat en een nieuw echo-apparaat, Hiermee lossen we het capaciteitsprobleem op. We verwachten deze eind dit jaar in gebruik te kunnen nemen.

Toegang Radiologie polikliniek Houten en Utrecht Overvecht tijdens de zomermaanden

Bovenstaande geldt ook voor de poliklinieken Houten en Utrecht Overvecht. Tijdens de zomermaanden is er op minder dagen radiologisch onderzoek mogelijk.

Polikliniek Houten: echo en röntgen altijd op afspraak.

Polikliniek Utrecht Overvecht: echo altijd op afspraak. Om uw patiënten niet voor niets te laten komen, is ons dringend advies aan patiënten ook voor röntgenonderzoek eerst te bellen.

Uw patienten kunnen ons bellen via:

  • Polikliniek Houten, T 088 320 30 05
  • Polikliniek Utrecht Overvecht,  T 088 320 30 07

Nogmaals onze excuses voor het ongemak.