Home Ziekenhuis

Trauma Centrum terugkijken?

In 2017 werden 50 afleveringen van het tv-programma Trauma Centrum in ons ziekenhuis opgenomen. Met patiënten en zorgverleners samen in de hoofdrol. Naast de verhalen vanaf de afdeling Spoedeisende Hulp en Kindergeneeskunde (waar kinderen en jongeren soms met spoed onderzocht en behandeld moeten worden) werden ook verschillende bijzondere operaties in beeld gebracht. Bijvoorbeeld op het gebied van cardiologie, oncologie en longgeneeskunde.

Wilt u een van de afleveringen van Trauma Centrum terugkijken? Hieronder vindt u alle afleveringen op een rij.

Donderdag 7 september - Aflevering 50 (slot)

De laatste van 50 in het St. Antonius opgenomen afleveringen, met onder meer bijzondere darmchirurgie: chirurg Anke Smits (foto) laat zien hoe ze met een robot een operatie aan de dikke darm uitvoert. SEH-verpleegkundigen Danny en Jos buigen zich over enkele pijnlijke ontstekingen, waarvoor ook SEH-arts Charlotte wordt ingeschakeld. Bekijk hier de aflevering.

Woensdag 6 september - Aflevering 49

SEH-verpleegkundige-Simone-TraumaCentrum

In Trauma Centrum vanavond: een vechtpartij brengt een scholier naar de SEH, waar SEH-verpleegkundige Simone (foto) zich over hem ontfermt. Haar collega Ben zorgt voor een patiënte die zich zorgen maakt vanwege bloed in de ontlasting, terwijl collega Jos samen met SEH-arts Annemarie een mogelijke schouderbreuk onderzoekt. Bekijk hier de aflevering.

Dinsdag 5 september - aflevering 48

Ambulanceverpleegkundige-op-afdeling-spoedeisende-hulp-St.-Antonius

Hoe ziet een onderarm er uit als er een stuk tegel in is geschoten? SEH-verpleegkundige Berdien begeleidt de onfortuinlijke bouwvakker die het overkwam. In de aflevering van Trauma Centrum vanavond ook verhalen over galstenen, een sportblessure en een elleboogbreuk. Naast Berdien zien we van SEH-kant onder anderen Danny, Gor en Steef. Bekijk hier de aflevering.

Maandag 4 september - aflevering 47

Spoedeisende-Hulp-verpleegkundige-Lotte-in-Trauma-Centrum

In de aflevering van vandaag zien we SEH-verpleegkundigen Danny en Lotte (foto) in actie, net als de SEH-artsen Annemarie en Aniek. Er worden onder meer patiënten binnengebracht vanwege ongelukken met longboarden, fietsen en paardrijden. Bekijk hier de aflevering.

Vrijdag 1 september - aflevering 46

Ambulance-ingang-St.Antonius-Ziekenhuis-RAVU

 

Een stent (soort buisje) in een belangrijke ader geplaatst krijgen terwijl je volledig bij kennis bent, hoe is dat? De 48-jarige patiënt die dit meemaakt, mag zich van cardioloog Jan van der Heijden niet bewegen. Nog drie andere patiëntenverhalen passeren de revue, met hoofdrollen voor SEH-arts in opleiding Gor, SEH-arts Steef  en SEH-verpleegkundige Simone. Bekijk hier de aflevering.

 

Donderdag 31 augustus - aflevering 45

SEH-arts-in-opleiding-Gor

Vier nieuwe patientenverhalen in Trauma Centrum (20.00 uur, SBS6). SEH-arts in opleiding Gor beoordeelt of er aan een sleutelbeen moet worden ‘gesleuteld’. Een 81-jarige patiënt ondergaat een bijzondere behandeling: hij krijgt een nieuwe aortaklep. Cardioloog Jan van der Heijden legt uit wat zo’n ingreep betekent voor de kwaliteit van leven van een patiënt. SEH-verpleegkundige Simone zorgt voor een patiënte met een mogelijke trombose-arm en SEH-arts Aniek gaat na hoeveel schade een hond aanrichtte bij zijn bazin. Bekijk hier de aflevering.

Woensdag 30 augustus - aflevering 44

Cardioloog Jan van der Heyden in de operatiekamer
In deze aflevering van Trauma Centrum is te zien hoe een patiënt met een gevaarlijk hoge bloeddruk een innovatieve ingreep aan zijn halsslagader ondergaat. Cardioloog Jan van der Heijden (foto) legt uit wat het probleem is en hoe hij het denkt te kunnen oplossen. SEH-verpleegkundige Simone doet haar uiterste best om samen met de artsen de oorzaak van de pijnklachten van een patiënt te achterhalen. Terwijl Simones collega Berdien zich bekommert om een oudere dame, maakt SEH-arts Steef contact met een jonge voetballer. Bekijk hier aflevering 44.

Dinsdag 29 augustus - aflevering 43

SEH-arts Steef de la Fosse in Traumacentrum
Een patiënt meldt zich op de Spoedeisende Hulp met wat hij omschrijft als ‘een vreemde pijn in m’n kuit’. SEH-arts Steef de la Fosse start het speurwerk naar de oorzaak. SEH-verpleegkundige Ben begeleidt een patiënte die kampt met ernstige benauwdheid. Zijn collega Janneke en opnieuw SEH-arts Steef zijn in touw voor een jonge handballer. Hoe ernstig is zijn blessure en wat betekent dat voor zijn sportieve ambities? 
Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 43.

Vrijdag 30 juni - aflevering 41

Een 49-jarige patiënte is hevig benauwd geworden na het innemen van sterke pijnstillers tegen gewrichtspijn. SEH-arts in opleiding Gor onderzoekt de oorzaak. SEH-verpleegkundige Janneke zorgt voor een jonge patiënte die hard van haar longboard is gevallen. Haar collega Berdien neemt een man onder haar hoede met ernstige handwonden. En het verhaal van een voetbalster, die tijdens een bedrijfstoernooi gewond is geraakt. SEH-verpleegkundige Simone zorgt voor haar.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 41.

Donderdag 29 juni - aflevering 40

SEH-verpleegkundige Janneke zorgt voor een wielrenner die na een ongeval is binnengebracht met schouderletsel. SEH-arts Aniek onderzoekt wat de heftige buikklachten van haar patiënte veroorzaakt. Verder het verhaal van een jonge patiënt die in het zwembad hard onderuit is gegaan. Naast de wond op zijn lip is het vooral de vraag of er tanden zijn beschadigd.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 40.

Woensdag 28 juni - aflevering 39

Heeft de hovenier zijn voet gebroken en welke gevolgen heeft dat? Dat is zijn twee van de vragen waarop SEH-arts Steef in deze aflevering antwoord moet zien te vinden. SEH-verpleegkundige Janneke zorgt voor een patiënte met hevige buikpijn. Haar collega Jos heeft de zorg voor een jong meisje dat opziet tegen een eventuele operatie. De emoties in de behandelkamer lopen op.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 39.

Dinsdag 27 juni - aflevering 38

Na terugkeer van vakantie heeft de patiënt van SEH-verpleegkundige Janneke last van opgezwollen benen. Haar collega Simone ontfermt zich over een jong hockeytalent, die vanaf het speelveld naar de SEH is gekomen. En het verhaal van een patiënt met kanker die naar het ziekenhuis is gekomen voor een levensverlengende behandeling. Oncologieverpleegkundige Nicole vertelt wat immunotherapie inhoudt. Een jong patiëntje meldt zich bij SEH-verpleegkundige Jos met een voetprobleem.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 38.

Maandag 26 juni - aflevering 37

Een motorcrosser vertelt aan SEH-verpleegkundige Janneke hoe hij zijn eigen vingers terug in de kom zette. SEH-arts Steef onderzoekt de geblesseerde knie van een fanatieke rolschaatsster. In de behandelkamer van verpleegkundig specialist in opleiding Marjorie meldt zich een jonge kraanmachinist die met zijn hand tussen twee betonnen platen is terechtgekomen.
Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 37.

Vrijdag 23 juni - aflevering 36

SEH-verpleegkundige Berdien krijgt te maken met een patiënt die al een week lang geen eten en drinken meer kan binnenhouden. Haar collega Lotte heeft de zorg voor een meisje dat helemaal vanuit Almere naar Nieuwegein is gekomen voor een blessure aan haar hand. In deze aflevering ook het verhaal van een patiënte met een op het oog ernstige allergische reactie. SEH-arts Steef vraagt zich af of er niet meer aan de hand is. Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 36.

Donderdag 22 juni - aflevering 35

De ambulancedienst brengt een patiënte binnen die op straat hard is gevallen. Ze heeft veel pijn en voelt zich misselijk, vertelt ze aan SEH-arts Steef. Verder in deze aflevering een man die zich voor de tweede keer in korte tijd op de Spoedeisende Hulp meldt met heftige pijnklachten in de buik. SEH-verpleegkundige Janneke staat hem zo goed mogelijk bij. De populariteit van skateboarden gaat niet onopgemerkt aan de SEH voorbij. SEH-arts Aniek stelt de diagnose bij een jongen die hard van zijn skateboard is gevallen.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 35.

Woensdag 21 juni - aflevering 34

Verpleegkundig specialist in opleiding Marjorie haalt bijzondere ‘vingers’ uit de kast om de botjes in de pols van een patiënte weer in de goede stand te krijgen. In deze aflevering ook het verhaal van een patiënte die met heftige buikpijn en bloed in de urine naar de SEH is doorverwezen. SEH-verpleegkundige Simone neemt haar onder haar hoede. In de spreekkamer van SEH-arts Steef zit een jonge knul die thuis van de trap is gevallen.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 34.

Dinsdag 20 juni - aflevering 33

Een operatierobot wordt ingezet om bij een patiënt een ziek stuk darm te verwijderen. Chirurg Anke Smits laat zien hoe dat tegenwoordig gedaan kan worden zonder grote buikwond. Bijzonder detail: een onderdeel van de techniek heeft ze zelf ontwikkeld. Verder in Trauma Centrum een jongen die tegenvallend nieuws krijgt van SEH-arts Aniek en SEH-verpleegkundige Danny. Intussen buigt SEH-arts Steef zich over een gebroken voet waar nog meer mee aan de hand is.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 33.

Maandag 19 juni - aflevering 32

In deze aflevering het verhaal van twee Twentse zussen die allebei kampen met een erfelijke longziekte. In het gespecialiseerde longcentrum van ons ziekenhuis horen ze van hoogleraar en longarts Jan Grutters meer over hun gezondheidstoestand. SEH-verpleegkundige in opleiding Ben begeleidt een fanatieke roeister die mogelijk een ruggenwervel heeft gebroken. Elders op de Spoedeisende Hulp ontmoeten spoedeisende hulp arts in opleiding Gor en coassistent Jonathan een 84-jarige patiënte die is doorgestuurd vanwege een ontsteking. Al gauw reist de vraag of ze haar trouwdag in het ziekenhuis zal moeten vieren.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 32.

Vrijdag 16 juni 20.00 uur - aflevering 31

Kijk vanavond om 20.00 uur naar een bijzondere dotteroperatie in ons ziekenhuis. Interventiecardioloog Pierfrancesco Agostoni wil via de pols van een patiënt een stent plaatsen in een verstopte kransslagader. Als dat lukt, betekent dat voor de patiënt veel meer kwaliteit van leven: hij zal eindelijk weer allerlei inspanningen kunnen doen. SEH-verpleegkundige Simone vertelt een jonge patiënt of zijn teen wel of niet in het gips moet. Er blijkt een vliegvakantie vanaf te hangen. Arts-assistent Maartje gaat na of de hand van haar patiënt is gebroken. De man belandde op de SEH na een ongeluk op het werk.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 31.

Donderdag 15 juni 20.00 uur - aflevering 30

Vandaag de 30e aflevering van Trauma Centrum (20.00 uur, SBS6) waarin ons ziekenhuis centraal staat. Een 20-jarige sporter meldt zich met een flinke hoofdwond, na een ongeluk op de sportschool. SEH-verpleegkundige Simone moet de jongeman ervan overtuigen dat de op stapel staande voetbalwedstrijd geen goed idee is. SEH-verpleegkundige Lotte zorgt voor een ernstig benauwde patiënt en verpleegkundig specialist in opleiding Marjorie heeft vervelend nieuws voor een zanger.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 30.

Woensdag 14 juni 20.00 uur - aflevering 29

In Trauma Centrum later vandaag (20.00 uur, SBS6) zorgt SEH-verpleegkundige Simone voor een patiënt met een flinke bult op zijn hoofd. Al gauw blijkt dat er medische zorg nodig is voor een heel ander probleem. Haar collega Berdien krijgt te maken met een patiëntje die op school van een klimrek is gevallen. Ook SEH-verpleegkundige in opleiding Ben heeft iemand in de behandelkamer die is gevallen: een vrouw heeft allerlei verwondingen, nadat haar hond haar omvertrok.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 29.

Dinsdag 13 juni 20.00 uur - aflevering 28

SEH-arts in opleiding Gor maakt kennis met een oudere dame van wie bekend is dat haar ziekte niet meer genezen kan worden. Hoe ernstig zijn de klachten waarmee ze nu naar de SEH is gekomen? Ook in Trauma Centrum een patiënt die op weg was naar België, maar met hevige buikpijn rechtsomkeer moest maken. Aan SEH-verpleegkundige in opleiding Ben de taak de juiste vragen te stellen, zodat zo snel mogelijk de juiste onderzoeken kunnen worden gedaan. En SEH-verpleegkundige Simone bekommert zich om een jonge sporter die op een doellat klom en toen naar beneden viel. Al snel wordt duidelijk dat voetballen er voorlopig niet meer in zit.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 28.

Maandag 12 juni 20.00 uur - aflevering 27

In deze aflevering van Trauma Centrum (20.00 uur, SBS6) ontfermt SEH-verpleegkundige in opleiding Ben zich over een binnenvaartschipper met zoveel pijn dat een acute operatie noodzakelijk lijkt. SEH-verpleegkundige Simone krijgt te maken met een patiënt die amper nog kan praten door zijn buikpijnklachten. Tot slot het verhaal van een jonge korfbalspeelster, die voor de tweede keer in drie weken tijd op de Spoedeisende Hulp belandt. Arts-assistent Maartje gaat na hoe ernstig haar blessure is.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 27.

Vrijdag 9 juni 20.00 uur - aflevering 26

Op de kinderafdeling zorgt kinderverpleegkundige Marleen voor een jong meisje dat met hoge koorts naar het ziekenhuis is gebracht. Verder in deze aflevering van Trauma het verhaal van een patiënte met fors opgezwollen been. Marjorie, in opleiding tot verpleegkundig specialist voor spoedeisende zorg, onderzoekt in samenspraak met een internist wat er aan de hand is. 

Terwijl op de afdeling wordt stilgestaan bij de Dag van de Verpleegkunde, bekommert SEH-verpleegkundige Simone zich om een oudere patiënte met een te laag kaliumgehalte in het bloed. De 74-jarige vrouw en haar echtgenoot vragen zich af of ze de volgende dag thuis hun trouwdag kunnen vieren.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 26.

Donderdag 8 juni 20.00 uur - aflevering 25

Vandaag in Trauma Centrum het verhaal van een automonteur met een oogbeschadiging. SEH-arts Aniek gaat na hoe ernstig het letsel is. Traumachirurg Michiel Zegers opereert een 18-jarige topsportster die haar deelname aan de Europese kampioenschappen skeeleren in gevaar ziet komen. Verpleegkundig specialist in opleiding Marjorie onderzoekt een patiënte die is binnengebracht na een vervelende val op een treinstation.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 25.

Woensdag 7 juni 20.00 uur - aflevering 24

Ook vandaag in Trauma Centrum een val van een paard. Een piepjonge amazone is bang dat ze een arm heeft gebroken. Daardoor zou ze voor langere tijd niet meer op haar paard kunnen rijden, vertelt ze ook tegen SEH-arts Aniek. In de spreekkamer van arts in opleiding tot internist Jeanine lopen de emoties hoog op zodra een oudere man zijn verhaal doet. Mocht hij zelf slecht nieuws krijgen, dan stopt ook zijn rol als mantelzorger voor zijn vrouw. SEH-verpleegkundige Simone zorgt voor een vrouw die een serie chemokuren ondergaat vanwege borstkanker. Plotselinge koortsklachten dreigen gevolgen te hebben voor het tempo waarin de patiënte haar kuren kan ondergaan.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 24.

Dinsdag 6 juni 20.00 uur - aflevering 23

Twee heel verschillende valpartijen in deze aflevering van Trauma Centrum: van een motor en van een paard. In dat laatste geval, kwam de amazone ook nog eens onder haar rijdier terecht. SEH-arts Aniek onderzoekt de gevolgen. SEH-verpleegkundige Simone neemt de onfortuinlijke motorrijder onder haar hoede. Verder zien we hoe long- en oncologie verpleegkundige Nicole een patiënte begeleidt die een speciaal slangetje in een ader krijgt. Deze zogenoemde picc-lijn zal de behandeling tegen kanker wat draaglijker kunnen maken.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 23.

Maandag 5 juni 20.00 uur - aflevering 22

In deze aflevering van Trauma Centrum krijgt SEH-verpleegkundige Simone een jonge keeper in de onderzoekskamer. De vader van de jongen heeft gefilmd hoe de blessure ontstond. SEH-verpleegkundige in opleiding Ben ontvangt een 61-jarige marktmeester. Benauwdheid maakt dat de markt het minstens een dag zonder hem zal moeten doen. Wat is de oorzaak? Verder het verhaal van een patiënte met een zogeheten ‘spastische darm’. Ook nu heeft ze darmklachten, maar er lijkt iets anders aan de hand.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 22.

Vrijdag 2 juni 20.00 uur - aflevering 21

Vandaag in Trauma Centrum zorgt kinderverpleegkundige Veronique voor een baby die tot wanhoop van haar ouders kort na het voeden alle melk weer uitspuugt. SEH-verpleegkundige Simone krijgt te maken met een oudere patiënte die met benauwdheidsklachten naar de SEH is gekomen. In de wachtkamer meldt zich ook een vrouw met een enkelprobleem. Ze vertelt tegen SEH-verpleegkundige Jos hoe slecht een enkelbreuk haar uitkomt. Maar zodra ze bedenkt dat ze met een enkel in het gips 
verschillende minder leuke klusjes kan doorschuiven naar haar vriend, breekt toch een lach door.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 21.

Donderdag 1 juni 20.00 uur - aflevering 20

SEH-verpleegkundige Janneke buigt zich over de toegetakelde vinger van een bouwvakker. In het OK-complex (de operatieafdeling) herstelt traumachirurg Marike Kokke een op drie plaatsen gebroken enkel. De patiënte brak de enkel toen ze in een zwembad een misstap maakte op een trap. Dan nog het verhaal van een 57-jarige man die zich bij SEH-verpleegkundige Jos meldt met een rood en gezwollen onderbeen. Er wordt gedacht aan wondroos, maar klopt dat?

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 20.

Dinsdag 30 mei 20.00 uur - aflevering 19

Ons ziekenhuis herbergt het grootste hartcentrum van Nederland. Cardioloog Lucas Boersma laat in deze aflevering een ingreep zien die patiënten van boezemfibrilleren (een ernstige hartritmestoornis) kan verlossen. SEH-verpleegkundige Simone ontvangt een patiënt die al voor de derde keer in korte tijd naar de spoedeisende hulp komt. Het vermoeden bestaat dat het om een longembolie gaat.
Verder het verhaal van een jonge fietscrosser die naar eigen zeggen een ‘levensles’ heeft gekregen. Arts-assistent Maartje ontfermt zich over hem.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 19.

Maandag 29 mei 20.00 uur - aflevering 18

Arts-assistent Leonie onderzoekt wat de ernstige benauwdheid van een patiënt veroorzaakt. Verder het verhaal van een meisje dat in de sportschool een gewicht van 15 kilo op haar voet heeft laten vallen. Zijn er botbreuken of niet, wil ook SEH-verpleegkundige Janneke weten. Uroloog in opleiding Daan krijgt een 84-jarige patiënt in de spreekkamer. Wat verklaart zijn plasklachten?

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 18.

Vrijdag 26 mei 20.00 uur - aflevering 17

SEH-verpleegkundige Berdien onderzoekt een 27-jarige dame, die een auto-ongeluk heeft gehad waarbij de airbags niet goed functioneerden. Heeft ze hier schade aan overgehouden? Kinderverpleegkundige Veronique ontvangt een jongetje dat heel benauwd is. En SEH-arts in opleiding Gor onderzoekt de enkel van de sportieve Sandra, die bang is dat ze niet meer kan meedoen aan  de tenniscompetitie van dit seizoen.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 17.

Donderdag 25 mei 20.00 uur - aflevering 16

De patiënt van arts-assistent Chirurgie Maartje ging met zijn pizzabrommer onderuit en de schade blijkt groter dan hij in eerste instantie dacht. SEH-verpleegkundige in opleiding Ben zorgt voor een patiënt die na twee operaties aan zijn middenrif opnieuw op de Spoedeisende Hulp belandt. Zal hij een derde operatie moeten ondergaan? En SEH-verpleegkundige Berdien onderzoekt de voet van een podotherapeute, die een zware kist met verfspullen op haar voet heeft laten vallen en hier misschien wel te lang mee heeft doorgelopen.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 16.

Woensdag 24 mei 20.00 uur - aflevering 15

Een bijzondere operatie van chirurg Anke Smits met behulp van een robot. Lukt het haar om de patiënt met de ziekte van Crohn te helpen? SEH-verpleegkundige Danny onderzoekt een 8-jarige jongen die tijdens een kinderfeestje een nare voetblessure opliep. Heeft hij zijn voet gebroken? Ook zien we SEH-verpleegkundige Simone, die de zorg heeft over een dame die voor de derde keer in korte tijd haar schouder uit de kom heeft.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 15.

Dinsdag 23 mei 20.00 uur - aflevering 14

Een alleenstaande moeder hoopt dat de schade meevalt na een vervelende val, maar SEH-arts in opleiding Gor heeft onaangenaam nieuws. Kinderverpleegkundige Jonne heeft de zorg over een angstige peuter met een hardnekkige longontsteking. Lukt het Jonne om het 3-jarige meisje te kalmeren? Ook zien we een 14-jarig meisje met een bijzonder verhaal. Ze vertelt over de ingrepen die ze heeft gehad en hoe haar leven hierdoor is veranderd. Ondertussen onderzoekt SEH-verpleegkundige Janneke een dame die hard van de trap is gevallen.

Heeft u deze aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 14.

Maandag 22 mei 20.00 uur - aflevering 13

SEH-verpleegkundige in opleiding Ben heeft de zorg over een patiënt die een nietje in zijn oog heeft gekregen en SEH-verpleegkundige Danny zorgt voor een dame die na een harde val haar pink niet meer kan bewegen. Ondertussen ontfermt Marjorie zich over een patiënte die hard is gevallen en op steeds meer plaatsen pijn krijgt.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 13.

Vrijdag 19 mei 20.00 uur - aflevering 12

Vandaag in Trauma Centrum zorgt Marjorie voor een jongetje dat hard van een klimrek is gevallen. Samen met zijn moeder hoopt hij dat de schade meevalt, maar Marjorie heeft onaangenaam nieuws. Ondertussen zorgt SEH-verpleegkundige Lotte voor een stoere bouwvakker, die tijdens het klussen lelijk in zijn vinger sneed: ‘Ik zag het bot en de pezen zitten!’ Lotte’s collega Ben probeert te achterhalen waar de hevige buikklachten van een binnengebrachte patiënte vandaan komen.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 12.

Donderdag 18 mei 20.00 uur - aflevering 11

Danny, SEH-verpleegkunidge St. Antonius Ziekenhuis
Na een kettingbotsing op de snelweg brengt de ambulance een man binnen van wie niet gelijk duidelijk is hoe ernstig de toestand is. SEH-verpleegkundige Danny heeft veel ervaring met verkeersslachtoffers en speelt ook nu een belangrijke rol bij het leveren van de juiste zorg op het juiste moment. Zijn collega Simone ontfermt zich over een dame die sinds haar laatste buikoperatie continu moet overgeven. Ondertussen zorgt SEH-verpleegkundige Lotte voor een jongen van zeven die tijdens een stoeipartij met zijn vinger tussen de deur is gekomen ‘aan de kant waar dat het meest zeer doet’. Dan nog dit: kunt u naar wonden met pus en wondvocht kijken zonder een beetje misselijk te worden? Wie op een SEH werkt, schrikt vrijwel nergens van terug. SEH-verpleegkundige in opleiding Ben buigt zich als eerste over enkele puistachtige rugwonden. Vindt het team een oplossing zodat de rug weer mooi zal genezen?

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 11.

Woensdag 17 mei 20.00 uur - aflevering 10

Marjorie, verpleegkundig specialist in opleiding, St. Antonius Ziekenhuis
In deze aflevering ontfermt verpleegkundig specialist in opleiding Marjorie zich over een vrouw die al een aantal weken vreselijke pijn in haar voet heeft. Wat betekent de diagnose voor de vakantieplannen? Ondertussen heeft SEH-verpleegkundige Lotte de zorg over een 81-jarige man die met ademhalingsproblemen naar de SEH is gekomen. Collega Simone moet helpen achterhalen wat de oorzaak is van de pijnklachten van een jonge jongen.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 10.

Dinsdag 16 mei 20.00 uur - aflevering 9

Gor, SEH-arts in opleiding St. Antonius Ziekenhuis bij Traumacentrum
Vandaag in Traumacentrum zorgt SEH-arts in opleiding Gor voor een jonge vrouw die een overdosis anti-depressiva nam en daarna per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Zowel oorzaken als gevolgen komen aan de orde. SEH-verpleegkundige Simone ontfermt zich over een man die problemen ondervindt bij het verwisselen van zijn katheter.

Verder het verhaal van een Zuid-Afrikaanse rugbyspeler die tijdens het sporten een lastige blessure opliep. De conclusies van SEH-arts Aniek kunnen impact hebben op de schoolexamens van de jongeman.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 9.

Maandag 15 mei 20.00 uur - aflevering 8

SEH-arts in opleiding Gor onderzoekt een zesjarig meisje dat mogelijk haar pols heeft gebroken na een harde val meet de step. Ook zien we chirurg Djamila Boerma, die een spannende HIPEC-operatie uitvoert bij een 61-jarige patiënte. HIPEC is een bijzondere behandeling tegen kanker, die maar in een beperkt aantal ziekenhuizen wordt gedaan. De kern van de behandeling is het spoelen van de buikholte met cytostatica (chemotherapie), om zoveel mogelijk (achtergebleven) tumorcellen te vernietigen. Verder in deze aflevering SEH-verpleegkundige Janneke, die zich ontfermt over een meisje dat na een ongeluk tijdens een fietstocht kampt met geheugenverlies.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 8.

12 mei 2017 20.00 uur - aflevering 7

Simone, St. Antonius Ziekenhuis in Traumacentrum
Na een harde val is een jongen zijn geheugen kwijt. Zijn moeder en SEH-verpleegkundige Simone vertellen hem waarom hij naar de Spoedeisende Hulp is gebracht, maar kort daarna kan hij zich die uitleg al niet meer herinneren. SEH-arts in opleiding

Gor past een nieuwe techniek toe om een schouder terug in de kom te krijgen en vertelt ook nog iets over zijn bijzondere achtergrond. Ben heeft de zorg voor een man met hevige pijnen in de benen. De klachten zijn zo erg dat de situatie ondraaglijk dreigt te worden.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 7.

11 mei 2017 20.00 uur - aflevering 6

Even wegkijken als je niet tegen akelige (brand)wonden kunt, want in deze aflevering zit een voet die er niet bepaald gezond uitziet. SEH-verpleegkundige Jos en arts in opleiding Maartje gaan na wat ze voor de gewonde jongeman kunnen doen. Ondertussen heeft SEH-verpleegkundige Danny zorgen over een man die hevig zweet en erg benauwd is. Danny’s collega Lotte heeft de zorg voor een vijfjarig meisje dat na een nare val op het schoolplein naar de SEH is gebracht. Ook wordt het verhaal verteld van een oudere patiënt die al langere tijd worstelt met onverwachte bloedingen.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 6.

10 mei 2017 20.00 uur - aflevering 5

Aniek, SEH-arts St. Antonius Ziekenhuis

Op de afdeling Spoedeisende Hulp meldt zich een man met felle hoofdpijn en koorts. Hij hoest sinds enkele dagen groenig slijm op. De patiënt zelf vreest dat hij voor de tweede keer in zijn leven hersenvliesontsteking heeft. SEH-arts Aniek gaat op zoek naar de werkelijke oorzaak. SEH-verpleegkundige Jos bekommert zich om een meisje dat een verkeerde trampolinesprong moet bekopen met een blessure. Een kneuzing of een breuk? De jongedame doet aan streetdance en dreigt nu een optreden mis te lopen.

Verder het verhaal van een oudere patiënt met diabetes, die op de SEH verschijnt met grote beenwonden. SEH-verpleegkundige Danny staat hem bij en heeft aanvankelijk minder goed nieuws. Aan het eind van de aflevering kantelt het plaatje als wordt verteld hoe het nu met de man gaat.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 5.

9 mei 2017 20.00 uur - aflevering 4

Arts in opleiding Maartje maakt zich zorgen over jong meisje met nekletsel dat in een ambulance naar de SEH is gekomen. Ondertussen zorgt SEH-verpleegkundige in opleiding Ben voor een patiëntje met ernstige buikklachten die bang is dat hij voor de zoveelste keer in zijn leven een operatie zal moeten ondergaan. De ambulancedienst brengt ook een man binnen die zijn voet niet meer voelt. De voet is ook wit. Met vereende krachten zoeken de artsen naar de oorzaak.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 4.

8 mei 2017 20.00 uur - aflevering 3

Een patiënt met hevige buikpijn komt samen met zijn echtgenote naar de Spoedeisende Hulp. De vorige keer dat hij dergelijke pijn had, was darmkanker de oorzaak. Is dat weer het geval? Bij SEH-verpleegkundige Lotte meldt zich een man met een rode, almaar groter wordende vlek op zijn arm. Verder het emotionele verhaal van een 19-jarige keeper wiens voetbalseizoen én studie in het gedrang dreigen te komen. SEH-arts Aniek onderzoekt hoe ernstig zijn blessure precies is.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 3.

5 mei 20:00 uur - aflevering 2

Berdien zorgt voor de kleine Tom die met helse pijnen naar de SEH is gekomen. Bij het team gaan alarmbellen af als een man wordt binnengebracht met ernstige pijn op de borst en het verhaal dat in de familie al verschillende mannen op jonge leeftijd zijn overleden door een hartstilstand. Simone bekommert zich om een dame op leeftijd die van de ene dag op de andere met geheugenverlies kampt.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 2.

3 mei 20.00 uur - aflevering 1

In deze aflevering onderzoekt Gor een hevig zwetende man met uitvalsverschijnselen die met de ambulance is binnengebracht. Heeft hij door een ongeval thuis zijn nek gebroken, zijn het hartklachten of is er toch iets anders aan de hand? Ondertussen ontfermt Berdien zich over een mevrouw die van de trap is gevallen. Naast kneuzingen wordt gevreesd voor een breuk in de ruggenwervel. Elders op de SEH meldt zich pal voor een schoolvakantie een jonge scholier met een vervelende sportblessure.

Heeft u de aflevering gemist? Bekijk hier aflevering 1.