Uw afspraken tijdens de corona-epidemie

Uw dagbehandeling of onderzoek tijdens de corona-epidemie

U heeft een afspraak in ons ziekenhuis. Ook in ons ziekenhuis gelden verschillende maatregelen. In dit bericht de belangrijkste informatie.

Op deze pagina snel naar

Meer over de corona-maatregelen

Samenvatting in pictogrammen en tekst van de pagina

Enkele dagen voor uw afspraak

Voor sommige afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis nemen we enkele dagen van tevoren contact met u op via Mijn Antonius, e-mail of telefoon en stellen wij u de volgende vragen:

• Heeft u klachten die op corona kunnen wijzen? Hierbij gaat het om klachten die u sinds kort heeft en niet over klachten die u altijd heeft vanwege andere aandoeningen:
    • Temperatuur boven de 38.0 C (bij paracetamolgebruik boven 37.5 C)
    • Luchtwegklachten zoals: hoesten, benauwdheid, keelpijn, neusverkoudheid, reuk- en/of smaakstoornis.
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand met corona?*
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in een buitenlands gebied geweest met code oranje/rood?*

Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Dan stellen we de afspraak uit óf gaat de afspraak door en worden passende maatregelen genomen.

*Bent u na 5 dagen quarantaine negatief getest op corona én heeft u geen klachten dan mag u wel komen.

Vlak voor uw dagbehandeling/onderzoek

• Stel uzelf bovenstaande vragen. Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de afdeling voor overleg.
  • Heeft u een huisgenoot met klachten die kunnen wijzen op corona? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de afdeling voor overleg.
  • Plan uw route naar het ziekenhuis zo dat u op tijd bent. Wij verzoeken u om 5 minuten voor uw afspraak in de wachtkamer te zitten. Bent u eerder aanwezig? Wacht dan in uw auto, of als u met het OV of (regio)taxi komt: in de centrale hal.

Het ziekenhuis binnengaan

• U gaat alleen naar binnen. In principe mogen er geen begeleiders met u mee.
    • Wordt u gebracht? Laat u afzetten bij de Kiss & Ride.
    • Heeft u toch begeleiding nodig? Overleg dan vooraf met de afdeling. Er zijn namelijk enkele uitzonderingen
  • Draag in het ziekenhuis een mond-neusmasker. Dat geldt ook als u geen klachten heeft.
  • Desinfecteer uw handen met de handalcohol.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere patiënten en medewerkers, ook met mond-neusmasker op.
  • Volg de aangegeven looproutes naar de afdeling waar u de afspraak heeft.

Uw dagbehandeling/onderzoek

• Uw zorgverlener geeft u bij binnenkomst geen hand.
  • In de spreekkamer mag u uw mond-neusmasker afzetten, tenzij uw zorgverlener of afdeling een andere afspraak met u heeft gemaakt.
  • Als er bij een onderzoek/behandeling geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, neemt uw zorgverlener de gepaste voorzorgsmaatregelen.
  • De uitslag volgt indien mogelijk telefonisch of via videoafspraak.

Na uw dagbehandeling/onderzoek

• Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak.
  • Als uw zorgverlener medicatie voorschrijft, kunt u deze meteen afhalen bij de St. Antonius Apotheek. Voor sommige medicijnen gelden aangepaste regels
  • Desinfecteer uw handen.
  • Als u moet wachten op uw begeleider of taxi, doe dit dan in de centrale hal van het ziekenhuis.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de gang van zaken in ons ziekenhuis tijdens corona? Bekijk dan onze pagina over het coronavirus.

We begrijpen dat al deze maatregelen veel van u vragen, daarom alvast hartelijk dank voor uw medewerking en uw begrip.

Code
COVALG 02-AD