Uw afspraken tijdens de corona-epidemie

Uw opname tijdens de corona-epidemie

U staat gepland voor een opname in ons ziekenhuis. Ook in ons ziekenhuis gelden verschillende maatregelen om onze kwetsbare patiënten te beschermen. In dit bericht de belangrijkste informatie.

Op deze pagina snel naar

Meer over de corona-maatregelen

Enkele dagen voor uw opname

Voor sommige opnamen in het ziekenhuis nemen we enkele dagen van tevoren contact met u op via Mijn Antonius, e-mail of telefoon en stellen wij u de volgende vragen:

• Heeft u klachten die op corona kunnen wijzen? Hierbij gaat het om klachten die u sinds kort heeft en niet over klachten die u altijd heeft vanwege andere aandoeningen:
    • Temperatuur boven de 38.0 C (bij paracetamolgebruik boven 37.5 C)
    • Luchtwegklachten zoals: hoesten, benauwdheid, keelpijn, neusverkoudheid, reuk- en/of smaakstoornis.
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand met corona?*
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in een buitenlands gebied geweest met code oranje/rood?*

Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Dan stellen we de opname uit óf gaat de opname door en worden passende maatregelen genomen.

*Bent u na 5 dagen quarantaine negatief getest op corona én heeft u geen klachten dan mag u wel komen.

Inmiddels worden steeds meer mensen gevaccineerd tegen Covid-19. Mensen die volledig tegen Covid-19 zijn ingeënt, kunnen het virus nog wel oplopen. Of u nog besmettelijk bent na vaccinatie is op dit moment ook nog onduidelijk. Daarom blijft het huidige triagebeleid gelden en worden bovenstaande vragen ook met u doorgenomen als u al gevaccineerd bent.

Vlak voor uw opname

• Controleer bij uzelf of u bovenstaande vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden. Is dat niet het geval? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel voor overleg eerst de polikliniek/afdeling waar u onder behandeling bent of Voorbereiding Opname.
  • Heeft u een huisgenoot met klachten die kunnen wijzen op corona? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel voor overleg de polikliniek/afdeling waar u onder behandeling bent of Voorbereiding Opname.
  • Plan uw route naar het ziekenhuis zodat u op tijd bent. Wij verzoeken u om 5 minuten voor uw opname op de afdeling aanwezig te zijn. Bent u eerder aanwezig? Wacht dan in uw auto, of als u met het OV of (regio)taxi komt: in de centrale hal.

Het ziekenhuis binnengaan

• U gaat met maximaal 1 begeleider naar binnen.
  • Draag op de aangegeven plekken in het ziekenhuis een mond-neusmasker om onze kwetsbare patiënten te beschermen. Dat geldt ook als u geen klachten heeft.
  • Desinfecteer uw handen met de handalcohol.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere patiënten en medewerkers, ook met mond-neusmasker op.
  • Ga direct naar de afdeling waar u moet zijn. Volg de aangegeven looproutes.
  • Meld u bij de balie van de afdeling. Een verpleegkundige ontvangt u daar en legt u de verdere gang van zaken uit.

Bezoek tijdens uw opname

Tijdens het bezoekuur mogen er maximaal 2 personen bij u op bezoek komen. Op onze website vindt u de actuele bezoektijden &-afspraken.

Na uw ontslag

• Na uw ontslaggesprek verlaat u zelfstandig, of met maximaal 1 begeleider, de afdeling.
  • Als uw zorgverlener medicatie voorschrijft, kunt u deze meteen afhalen bij de St. Antonius Apotheek. Voor sommige medicijnen gelden aangepaste regels
  • Desinfecteer uw handen bij de uitgang van het ziekenhuis.
  • Als u moet wachten op uw begeleider of een taxi, doe dit dan in de centrale hal van het ziekenhuis. U kunt opgehaald worden bij de Kiss & Ride.
Code
COVALG 03-AD