Uw afspraken tijdens de corona-epidemie

Uw opname tijdens de corona-epidemie

U staat gepland voor een opname in ons ziekenhuis. Ook in ons ziekenhuis gelden verschillende maatregelen. In dit bericht de belangrijkste informatie.

Op deze pagina snel naar

Meer over de corona-maatregelen

Samenvatting in pictogrammen en tekst van de pagina

Enkele dagen voor uw opname

Voor sommige opnamen in het ziekenhuis nemen we enkele dagen van tevoren contact met u op via Mijn Antonius, e-mail of telefoon en stellen wij u de volgende vragen:

• Heeft u klachten die op corona kunnen wijzen? Hierbij gaat het om klachten die u sinds kort heeft en niet over klachten die u altijd heeft vanwege andere aandoeningen:
    • Temperatuur boven de 38.0 C (bij paracetamolgebruik boven 37.5 C)
    • Luchtwegklachten zoals: hoesten, benauwdheid, keelpijn, neusverkoudheid, reuk- en/of smaakstoornis.
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand met corona?*
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in een buitenlands gebied geweest met code oranje/rood?*

Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Dan stellen we de opname uit óf gaat de opname door en worden passende maatregelen genomen.

*Bent u na 5 dagen quarantaine negatief getest op corona én heeft u geen klachten dan mag u wel komen.

Vlak voor uw opname

• Controleer bij uzelf of u bovenstaande vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden. Is dat niet het geval? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel voor overleg eerst de polikliniek/afdeling waar u onder behandeling bent of Voorbereiding Opname.
  • Heeft u een huisgenoot met klachten die kunnen wijzen op corona? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel voor overleg de polikliniek/afdeling waar u onder behandeling bent of Voorbereiding Opname.
  • Plan uw route naar het ziekenhuis zodat u op tijd bent. Wij verzoeken u om 5 minuten voor uw opname op de afdeling aanwezig te zijn. Bent u eerder aanwezig? Wacht dan in uw auto, of als u met het OV of (regio)taxi komt: in de centrale hal.

Het ziekenhuis binnengaan

• U gaat met maximaal 1 begeleider naar binnen.
  • Draag in het ziekenhuis een mond-neusmasker. Dat geldt ook als u geen klachten heeft.
  • Desinfecteer uw handen met de handalcohol.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere patiënten en medewerkers, ook met mond-neusmasker op.
  • Ga direct naar de afdeling waar u moet zijn. Volg de aangegeven looproutes.
  • Meld u bij de balie van de afdeling. Een verpleegkundige ontvangt u daar en legt u de verdere gang van zaken uit.

Bezoek tijdens uw opname

Tijdens het bezoekuur mag er maximaal 1 persoon bij u op bezoek komen. Op onze website vindt u de actuele bezoektijden &-afspraken.

Na uw ontslag

• Na uw ontslaggesprek verlaat u zelfstandig, of met maximaal 1 begeleider, de afdeling.
  • Als uw zorgverlener medicatie voorschrijft, kunt u deze meteen afhalen bij de St. Antonius Apotheek. Voor sommige medicijnen gelden aangepaste regels
  • Desinfecteer uw handen bij de uitgang van het ziekenhuis.
  • Als u moet wachten op uw begeleider of een taxi, doe dit dan in de centrale hal van het ziekenhuis. U kunt opgehaald worden bij de Kiss & Ride.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de gang van zaken in ons ziekenhuis tijdens corona? Bekijk dan onze pagina over het coronavirus

We begrijpen dat al deze maatregelen veel van u vragen, daarom alvast hartelijk dank voor uw medewerking en uw begrip.

Code
COVALG 03-AD