Uw afspraken tijdens de corona-epidemie

Uw poli-afspraak tijdens de corona-epidemie

U heeft een afspraak in ons ziekenhuis. Ook in ons ziekenhuis gelden verschillende maatregelen. In dit bericht de belangrijkste informatie.

Op deze pagina snel naar

Meer over de corona-maatregelen

Enkele dagen voor uw afspraak

Voor sommige afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis nemen we enkele dagen van tevoren contact met u op via Mijn Antonius, e-mail of telefoon en stellen wij  u de volgende vragen:

• Heeft u klachten die op corona kunnen wijzen? Hierbij gaat het om klachten die u sinds kort heeft en niet over klachten die u altijd heeft vanwege andere aandoeningen:
    • Temperatuur boven de 38.0 C (bij paracetamolgebruik boven 37.5 C)
    • Luchtwegklachten zoals: hoesten, benauwdheid, keelpijn, neusverkoudheid, reuk- en/of smaakstoornis.
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand met corona?
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in het buitenland in een regio met code oranje of rood geweest?

Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Dan stellen we de afspraak uit óf gaat de afspraak door en nemen we passende maatregelen.

Vlak voor uw afspraak

• Stel uzelf bovenstaande vragen. Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de poli voor overleg.
  • Heeft u een huisgenoot met klachten die kunnen wijzen op corona? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar bel de poli voor overleg.
  • Plan uw route naar het ziekenhuis zo dat u op tijd bent. Wij verzoeken u om 5 minuten voor uw afspraak in de wachtkamer te zitten. Bent u eerder aanwezig? Wacht dan in uw auto, of als u met het OV of (regio)taxi komt: in de centrale hal.

Het ziekenhuis binnengaan

• U gaat alleen naar binnen. In principe mogen er geen begeleiders met u mee.
    • Wordt u gebracht? Laat u afzetten bij de Kiss & Ride.
    • Heeft u toch begeleiding nodig? Overleg dan vooraf met de poli. Er zijn namelijk enkele uitzonderingen
  • We adviseren u dringend om in het ziekenhuis een mond-neusmasker te dragen. Dat geldt ook als u geen klachten heeft. Op sommige plekken geldt een mond-neusmaskerplicht, zoals in alle wachtruimtes van onze poliklinieken en onderzoekafdelingen (o.a. Radiologie, Bloedafname, Endoscopie, SEH).
  • Desinfecteer uw handen met de handalcohol.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere patiënten en medewerkers.
  • Volg de aangegeven looproutes naar de poli waar u de afspraak heeft.

Op de polikliniek

• Draag in de wachtkamer van de poli een mond-neusmasker.
  • Houd ook met een mond-neusmasker op 1,5 meter afstand van anderen, als de situatie in de wachtruimte dit toelaat.

Afspraak met uw zorgverlener

• Uw zorgverlener geeft u bij binnenkomst geen hand.
  • In de spreekkamer mag u uw mond-neusmasker afzetten, tenzij uw zorgverlener of polikliniek een andere afspraak met u heeft gemaakt.
  • U kunt een naaste telefonisch laten deelnemen aan het gesprek met uw zorgverlener. U mag het gesprek ook opnemen, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon. Overleg dit vooraf wel even met uw zorgverlener.
  • Als er bij onderzoek/behandeling geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, neemt uw zorgverlener de gepaste voorzorgsmaatregelen.
  • Een eventuele uitslag volgt indien mogelijk telefonisch of via videoafspraak.

Na uw afspraak

• Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak.
  • Als uw zorgverlener medicatie voorschrijft, kunt u deze meteen afhalen bij de St. Antonius Apotheek. Voor sommige medicijnen gelden aangepaste regels
  • Desinfecteer uw handen.
  • Als u moet wachten op de taxi, doe dit dan in de centrale hal van het ziekenhuis.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de gang van zaken in ons ziekenhuis tijdens corona? Bekijk dan onze pagina over het coronavirus

We begrijpen dat al deze maatregelen veel van u vragen, daarom alvast hartelijk dank voor uw medewerking en uw begrip.

Code
COVALG 01-AD