Patiëntverhalen

Nico Dekker herstelt na schouderoperatie

mc-schouderoperatie

Nico Dekker (71) uit Woerden heeft de stofzuiger weer ter hand genomen, rijdt weer in zijn auto en op de woensdagen staat hij als vanouds in de groente- en fruitkraam op het Kerkplein. Zijn rechterschouder is bijna hersteld van de operatie die hij in augustus onderging.

Hij had er al jaren last van. Die rechterarm. Dagelijks slikte hij pijnstillers en met de spuiten die de huisarts zette bleef hij enigszins op de been. “Maar die pijn bleef zeuren en werd steeds een beetje erger”, zegt Nico, die door de huisarts werd doorverwezen naar de in schouderaandoeningen gespecialiseerde orthopeed Ronald Wessel in het St. Antonius in Woerden.

Operatie

“Op de foto zagen we enkele scheurtjes in de pezen rondom de schouder”, aldus de behandelend orthopeed. “Omdat eigenlijk alles bij meneer Dekker al was gedaan om de problemen te verminderen, was een operatie de beste optie.”

Bij die operatie werden de pezen in de schouder vastgehecht aan de bovenarm. “Ik moest een nachtje in het ziekenhuis blijven en daarna heb ik een aantal weken met een mitella gelopen. Na de controle bij dokter Wessel ben ik fysiotherapie gaan doen, ook in het ziekenhuis in Woerden. Dat was wel prettig. Die fysiotherapeut wist precies wat de dokter verteld had. De praktijk zit naast de poli van de orthopeden, dus die samenwerking is wel fijn.”

Aardige man

Inmiddels vordert het herstel gestaag. Nico heeft zijn dagelijkse bezigheden weer opgepakt en de pijn die hem jaren vergezelde, is weg. “Dat heeft die dokter Wessel, een aardige man trouwens, goed gedaan”, zegt hij, terwijl hij druk bezig is met zijn dagelijkse oefeningen. “Het volledige herstel van zo’n operatie duurt toch best lang. Maar gelukkig is het mijn rechterarm en ben ik zelf links. En dan doe ik voorlopig maar wat langer over het stofzuigen hè, dat is ook niet zo erg.”

Terug naar boven