Zelf uw zorg regelen via Mijn Antonius

Videoafspraak en E-consult

Naast de traditionele afspraak op de poli en de telefonische afpraak zijn er ook digitale afspraken met uw arts of verpleegkundige mogelijk, via een videoafspraak (beeldbellen) of een e-consult. Hier leest u meer over hoe deze afspraken werken.

  Wat is een videoafspraak?

  Bij een videoafspraak (beeldbellen) hebben de patiënt en arts of verpleegkundige contact via een beveiligde videoverbinding. U ontvangt via Mijn Antonius een bericht met een link naar een beveiligde internetverbinding. Op het moment van de afspraak klikt u als patiënt op deze link en kunt u een online gesprek met uw arts voeren. Bij een videoafspraak kunnen meer mensen (bijvoorbeeld mantelzorgers/kinderen) deelnemen aan het gesprek, ook als zij op een andere locatie zijn dan de patiënt.

  diabetes centraal

  Op dit moment zijn videoafspraken nog niet op alle poliklinieken mogelijk, maar deze mogelijkheid wordt nu verder uitgebreid in ons ziekenhuis. Als u een afspraak via video wilt, vraag er dan gerust om bij uw polikliniek.

  Voor welk soort afspraken is een videoafspraak handig?

  Een videoafspraak is een geschikt alternatief voor alle afspraken waarbij niet direct lichamelijk onderzoek nodig is. Een videoafspraak leent zich beter voor het bespreken van complexe onderwerpen en geeft meer ruimte voor persoonlijk contact dan het e-consult. 

  Wat heeft u nodig voor een videoafspraak?

  • U heeft een Mijn Antonius-account nodig. 
  • U heeft een goed werkende internetverbinding nodig en bij voorkeur een desktop, laptop of tablet. Een mobiele telefoon is minder geschikt vanwege het kleine beeldscherm. 
  • U kunt via de poli of via Mijn Antonius vragen om een videoafspraak.
  • U kunt dit doen zolang onder behandeling bent van uw arts. In de praktijk is dit meestal tot na 1 jaar na de start van de behandeling. Voor patiënten met een chronische aandoening kan deze termijn langer zijn. 
  • De instructie voor de videoafspraak (Deze wordt ook meegestuurd met de uitnodiging). 

  Wat is een e-consult?  

  Bij een e-consult hebben patiënt en arts of verpleegkundige digitaal contact via het beveiligde patiëntenportaal Mijn Antonius en kunnen zo met elkaar overleggen over de behandeling. 

  Deze mogelijkheid bestond al, maar sinds kort is het ook mogelijk om bijlagen, zoals foto’s of filmpjes, mee te sturen bij deze berichten. In een Mijn Antonius-bericht ziet u hoe u dit kunt doen. 

  In principe zijn e-consulten op alle poliklinieken mogelijk. Een e-consult kan gestart worden op initiatief van uw arts of verpleegkundige, maar u kunt ook zelf contact zoeken met uw behandelaar. 

  Voor welke soort afspraken is een e-consult handig?

  Een e-consult kan handig zijn voor controle-afspraken en voor afspraken waarbij bijvoorbeeld de uitslag van onderzoeken wordt toegelicht. Een e-consult is niet geschikt voor een eerste afspraak met uw arts of voor urgente vragen. 

  Hoe werkt een e-consult?

  • U heeft een Mijn Antonius-account nodig. 
  • U kunt via een bericht in Mijn Antonius uw zorgverlener om een e-consult vragen en direct uw vraag stellen. 
  • U kunt dit doen zolang onder behandeling bent van uw arts. In de praktijk is dit meestal tot na 1 jaar na de start van de behandeling. Voor patiënten met een chronische aandoening kan deze termijn langer zijn. 
  •  Als u informatie wilt delen met uw arts: u kunt 1 of meerdere bijlage meesturen. De meest bestandstypes zijn toegestaan (o.a. jpg, png, pdf, word, mp4).