Behandelingen & onderzoeken

Zoledroninezuur bij osteoporose

Uw arts schrijft u zoledroninezuur voor als u osteoporose hebt of de ziekte van Paget (lokale botaandoening).

Ook mensen die langdurig medicijnen als glucocorticoïden (zoals prednisolon) nodig hebben, krijgen zoledroninezuur voorgeschreven. Zo neemt de kans op het krijgen van osteoporose af.

Om zoledroninezuur goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat u er een aantal dingen over weet. Op de website van Reuma Nederland vindt u betrouwbare informatie over zoledroninezuur.

Zodra u op de webpagina zoledroninezuur bent van Reuma Nederland kunt u de folder downloaden en lezen.

In deze folder vindt u meer informatie over het medicijn zoledroninezuur, zoals:

  • hoe zoledroninezuur werkt
  • hoe u zoledroninezuur moet gebruiken
  • welke bijwerkingen u kunt krijgen
  • of u zoledroninezuur met andere medicijnen kunt gebruiken
  • en andere praktische tips

Het is belangrijk dat u deze informatie van Reuma Nederland ook leest, voordat u begint met het gebruik van dit medicijn.

De beschrijving in de folder van Reuma Nederland kan op detailniveau afwijken van de behandelwijze in het St. Antonius Ziekenhuis.

Bespreek uw vragen met uw behandelend arts. Hij/zij zal u de gang van zaken in het St. Antonius Ziekenhuis rondom uw behandeling uitleggen en u, daar waar nodig, aanvullende uitleg en instructies geven.

Op deze pagina snel naar

Voorbereiding

Mijn Antonius-account aanmaken

Mijn Antonius is het beveiligde online patiëntenportaal van het St. Antonius Ziekenhuis. Heeft u nog geen account? Dan is het handig als u er een aanmaakt. Op onze webpagina Mijn Antonius leest en ziet u hoe u dit eenvoudig doet. 

Behandeling

Afzeggen behandeling

Laat ons tijdig weten wanneer toediening op de dagbehandeling niet kan plaatsvinden. Bel op de dag vóór toediening of uiterlijk om 08.00 uur op de dag zelf met de afdeling of met de reumaconsulent. Wanneer u na genoemd tijdstip belt, moet het kostbare medicijn weggegooid worden. Bel ook als u twijfelt of de toediening kan doorgaan op de dagbehandeling: T 088 – 320 47 50.

Expertise en ervaring

De reumatologen van het St. Antonius Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen, slijmbeurzen) die niet door een ongeval of letsel zijn veroorzaakt en ook niet aangeboren zijn. 

Onze reumatologen hebben veel ervaring met diverse vormen van ontstekingsreuma, auto-immuunaandoeningen, osteoporose en echografie.

Vragen?

Bij vragen kunt u bellen met de polikliniek reumatologie via T 088 – 320 58 00. U kunt ook een vraag stellen via ons patiëntenportaal Mijn Antonius.

Veilige zorg in het ziekenhuis

In het St. Antonius Ziekenhuis staat veiligheid voorop. Onze medewerkers doen er alles aan om uw bezoek aan het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Help ons a.u.b. om goed voor u te zorgen door ons te vertellen:  

• Welke medicijnen u gebruikt.
• Of u allergieën heeft.
• Of u (mogelijk) zwanger bent.
• Als u iets niet begrijpt.
• Wat u belangrijk vindt.
• Als u iets ziet wat niet schoon is.

Op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan veilige zorg.

Toon meer over bijdragen aan veilige zorg

Meer informatie

Patiëntenvereniging

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland zet zich samen met patiënten, niet-patiënten en leden in voor mensen met reuma.

Websites

Op deze websites vindt u meer informatie over reuma:

Gerelateerde informatie

Code
REU 60-B