Nieuwsoverzicht Onderzoeksfonds

IJssalon Roberto Gelato steunt onderzoek longfibrose

roberto gelato

IJssalon Roberto Gelato doneert 4.332 euro aan het St. Antonius Onderzoeksfonds. Het bedrag is de opbrengst van afgelopen vrijdag, 1 maart, de eerste dag van het ijsseizoen van de salon van Roberto Coletti en Carlina de Lorenzo in de Utrechtse Poortstraat.

Het is inmiddels een traditie van de meermaals bekroonde ijsmakers om de opbrengst van de seizoensopening te schenken aan een goed doel. Eerder was dat het Oogfonds en vijf jaar geleden ook al eens het St. Antonius Onderzoeksfonds.

,,We worden heel veel benaderd voor sponsoring, maar we kiezen bewust voor iets uit de omgeving en wat kleinere doelen. Dan telt onze bijdrage ook echt een beetje mee,’’ legt Carlina uit. De keuze voor onderzoek naar longfibrose in het St. Antonius is bovendien niet toevallig. ,,Mijn vader heeft longfibrose. Niet dat hij zelf baat heeft bij het onderzoek, maar we hopen dat anderen dat in de toekomst wel hebben.”

De Utrechtse ijsmaakster benadrukt in haar toelichting veel bewondering te hebben voor prof.dr. Jan Grutters en zijn team van het ILD Expertisecentrum dat onder meer gespecialiseerd is in de behandeling van longfibrose. Dat is een aandoening waarbij zich littekens vormen in de longen die daardoor capaciteit verliezen. Patiënten worden kortademig en benauwd.

Op zijn beurt zegt Grutters de actie van Roberto en Carlina bijzonder te waarderen. ,,Iedere euro is welkom om het onderzoek naar longfibrose verder te helpen.” Bijgestaan door Roberto schepte Grutters vrijdagmiddag ook zelf ijs waarvan de opbrengst uiteraard in de donatiepot belandde. Het geld wordt volgens hem besteed aan onderzoek naar de genetische oorzaak van longfibrose, wat kan leiden tot betere behandeling.

Terug naar boven