Nieuwsoverzicht Onderzoeksfonds

Oudejaarsconference voor de zorg

uitreiking_cheque_onderzoeksfonds-210226-9873-low_res

Wat te doen als je oudejaarsconference niet door gaat? Paul Schoolderman wilde het een positieve draai geven en benaderde het St. Antonius.

Paul is docent basisonderwijs en daarnaast standup comedian. In het verleden heeft hij meegedaan aan diverse komedie-wedstrijden en op meerdere podia gestaan. Een oudejaarconference stond altijd nog hoog op zijn wensenlijst. In december 2020 zou hij in ZIMIHC - Hakken in het zand (compromisloos cabaret) staan met zijn show Adempauze, maar vanwege de coronamaatregelen ging dit logischerwijs niet door. Maandenlange voorbereiding en een scherpe conference wilde Paul niet verloren laten gaan. Hij nam zijn show op en deelde het via Youtube met een ieder die ook iets wilde bijdragen aan de zorg. Hij benaderde zijn publiek en stelde ze in ruil voor een donatie zijn conference alsnog ter beschikking. 'Live is toch heel anders,' aldus Paul. 'Vooral de timing is een dingetje wanneer je in een lege zaal zit te kijken.' 

Het uiteindelijke resultaat is een prachtige cheque van €1000,- die aan Annette van Duijn (voorzitter Verpleegkundige Advies Raad) is overhandigd.

Terug naar boven