Onderzoeksfonds

Over St. Antonius Onderzoeksfonds

Groepsfoto van de onderzoekers van het Onderzoeksfonds
Onderzoekers van het St. Antonius Ziekenhuis die onderzoek mogelijk maken

Het St. Antonius Onderzoeksfonds is ervan overtuigd dat mensen slimmer beter gemaakt kunnen worden door wetenschappelijk onderzoek. Met de opgedane kennis dragen we direct bij aan betere patiĆ«ntenzorg. Nu en in de toekomst. In de regio maar ook nationaal en zelfs internationaal. 

Het St. Antonius Onderzoeksfonds is een stichting die tot doel heeft om zonder winstoogmerk, klinisch wetenschappelijk onderzoek in het St. Antonius Ziekenhuis te realiseren. Naast medisch onderzoek stimuleren wij ook onderzoeken op verpleegkundig vlak. De gelden die het Onderzoeksfonds werft, maken al dit soort onderzoeken mogelijk binnen het St. Antonius Ziekenhuis. Deze onderzoeken dragen direct bij aan nieuwe inzichten en innovatieve behandelingen. Deze kennis wordt niet alleen in ons ziekenhuis gedeeld, maar over de hele wereld. Zo staan we samen, wereldwijd zelfs, voor de kwaliteit van leven.

Research & Development

Bij het St. Antonius Ziekenhuis staat onderzoek en innovatie hoog in het vaandel. Onderzoek en innovatie kennen een lange historie in dit ziekenhuis. Meerdere bijzondere operaties zijn in Nederland voor het eerst in het St. Antonius Ziekenhuis verricht. Zo werd in 1959 de eerste openhartoperatie uitgevoerd, in 1980 volgde de eerste dotterbehandeling en in 1989 werd voor het eerst een longtransplantatie verricht.

In het St. Antonius Ziekenhuis worden jaarlijks ca. 450 publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Dit is bijzonder, zeker voor een niet-academisch ziekenhuis. Het St. Antonius Ziekenhuis wordt landelijk, en op bepaalde gebieden zelfs internationaal, gezien als een van de koplopers. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek worden ieder kwartaal gepubliceerd in ons wetenschappelijk magazine Loupe.

Terug naar boven